У Закарпатській області інспектор прикордонної служби намагався з'їсти хабар, який отримав. Він за гроші допомагав контрабандистам вивозити товар з України в ЄС. Його затримали під час отримання грошей, однак чоловіків спробував "врятуватися" і проковтнув купюру.

Про це йдеться в повідомленні Національної поліції України в Закарпатській області.

"Оперативники управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львів та прокурори військової прокуратури Західного регіону України затримали інспектора прикордонної служби під час одержання ним останньої частини неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Інцидент стався на пункті пропуску Лужанка. Прикордонник допомагав місцевим контрабандистам перевозити тютюнові вироби з України в країни Євросоюзу. Він повинен був отримати частину хабара у розмірі 200 доларів США у середу, 9 січня.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Поліція затримала чоловіка на "на гарячому". Після чого інспектор спробував з'їсти купюри. На даний момент прикордонник затриманий і по цій справі проводяться процесуальні заходи.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у справі Зайцевої розгорівся новий скандал, який цього разу стосується автошколи, де вона отримала водійські права:хабар на хабарі та липові посвідчення.

Як повідомляв "Знай.uа", у Полтаві правоохоронці затримали посадовця, який вимагав хабар. Його спіймали під час отримання грошей.

Також "Знай.uа" писав, українських топ-чиновників спіймали за нахабні махінації з кораблями.