На Закарпатті стало відомо про місцезнаходження Ігоря Грищенка, альпініста, який заблукав у горах на Різдво.

сніг у Карпатах
сніг у Карпатах

Про результати пошуків повідомили рятувальники.

Наразі відомо, що чоловік живий, і нині рятувальники намагаються дістатися до нього. Це дуже непросто, адже кілька днів у реґіоні спостерігається надскладна погодна ситуація.

у Карпатах
у Карпатах

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Турист Ігор Грищенко зник у карпатах 3 дні тому. Увесь цей час друзі та рідні вірили, що чоловік виживе, адже він професійний лижник.

За порятунком чоловіка спостерігала уся країна, рятувальники працюють без сну та відпочинку, щоб визволити його із снігового полону.

Нагадаємо, другу добу поспіль в Карпатах не припиняють пошуки 34-річного туриста з Києва.

Він загубився в горах на Різдво. Пошуки тривають навіть у темряві та відбуваються в умовах хуртовини, йдеться в сюжеті ТСН.

Іноді до пошуків залучають волонтерів, щоб максимально швидко перевірити більшу площу, але зараз на місці працюють лише 18 досвідчених рятувальників, бо в районі пошуку мороз, погана видимість та небезпека лавин.

Дві групи лижників загубились ще на Різдво. Трьох людей вдалось врятувати, одного чоловіка надзвичайники знайшли мертвим. Нині тривають пошуки його напарника.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на Закарпатті в районі міста Гимба Міжгірського району заблукали відразу п'ятеро лижників.

Карпати
Карпати

Про це повідомляє ДСНС у Закарпатській області.

Наразі вже відомо, що туристи загубились ще 6 січня, напередодні Різдва. Проте всі вони були у різних компаніях, троє в одній та ще двоє в іншій.

Після отримання сигналу про інцидент рятувальники відразу ж вирушили на пошуки постерпілих.

"О 00:15 рятувальники знайшли двох туристів і ті повідомили, що їхній товариш не зміг продовжити з ними маршрут та залишився чекати на допомогу у горах. Залишивши рятувальникам GPS-координати третього, туристи були доправлені до місця їх тимчасового проживання", - йдеться в повідомленні.

Також Знай.ua писав про те, що у Європі через сильні снігопади і шторми за останній тиждень загинуло 12 осіб.