Страшна трагедія сталася на шахті в місті Павлоград Дніпропетровської області. У шахті імені Героїв космосу стався витік, а потім сильний спалах метану, в результаті є постраждалі, пише Бізнес.Медіа, посилаючись на прес-центр ДТЕК Павлоградвугілля.

За інформацією прес-центру, це сталося в четвер 10 січня. Робітники працювали на шахті, коли ввечері, о 21:15 стався спалах метану на ділянці 1130-ї лави. Постраждали п'ятеро працівників, інцидент стався на горизонті 370 метрів. Оперативне прибуття служби ВГРЗ допомогло врятувати життя шахтарів. Попередньо відомо, що п'ятеро гірників отримали опіки II-III ступеня і госпіталізовані в міську лікарню Павлограда.

Нагадаємо, раніше рятувальники дістали останки останнього шахтаря: вся країна в жалобі.

Рятувальники знайшли дев'ятого загиблого на руднику компанії "Уралкалий" в російському Солікамську. Тіло було заблоковано, смерть настала через задимлення.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Про це повідомляють ЗМІ РФ.

Як зазначили "дев'ятий виявлений в тому ж приміщенні, де було шестеро". За даними рятувальників, підйом загиблих на поверхню поки не почали. Зараз ліквідують останній осередок загоряння у шахті.

Пожежа почалася вранці 22 грудня в гірничорудній шахті на споруджуваному стовбурі рудника, де працювали співробітники підрядної організації. Вісім чоловік, що знаходилися в момент задимлення в шахті, вийшли на поверхню і не постраждали. Ще дев'ять шахтарів залишилися під землею.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Люботині, на Харківщині стався масштабний вибух у приватному будинку. Відомо, що в результаті трагедії постраждала 43 жінки. Медики відразу надали їй допомогу і відпустили в лікарню. Проте чоловік знаходиться у важкому стані з опіками понад 50% тіла. За словами доньки потерпілих, яка також знаходилася в будинку, останнім часом було відчутно запах газу. Тому поліція вже озвучила версію про основну причину вибуху.

Як повідомляв портал "Знай.uа" екстрена рятувальна операція триває на шахті в чеському Карвине, де в результаті катастрофи загинули 13 шахтарів. Відомо, що рятувальники досі намагаються усунути загоряння. Рятувальну операцію ускладнюють надскладні умови. Голова правління "Центральної гірничо-рятувальної станції" Петро Бухвальд повідомив, що в даний час на шахті в Карвине працюють 10 чеських і дві польські рятувальні команди.