На хімічному заводі "Стирол" у Горлівці в цехах досі зберігається велика кількість аміаку, що дуже небезпечно для довколишніх населених пунктів.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Після того, як окупанти захопили Горлівку, підприємство теж перейшло під їх контроль. Но, крім руйнувань, "русский мир" на Донбас нічого не приніс. "Стирол" з тих пір так і не відновив свою роботу.

На супутникових знімках підприємства "Концерн Стирол" видно, що відсутній рух залізничного та автомобільного транспорту, відвантаження та підвозу сировини і готової продукції. Це ясно свідчить про консервацію підприємства, – заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

Але на території заводу тоннами зберігаються небезпечні хімічні речовини.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За інформацією МТОТ, яка отримана з різних джерел, на підприємстві в 2018 році зберігалося кілька десятків тонн небезпечних хімічних речовин, у тому числі іноді до 80 тонн аміаку.

Теоретично в зоні небезпеки знаходиться все місто, а також прилеглі населені пункти. Також в Горлівці є ще кілька хімічних заводів, які підвищують ризик викиду небезпечних речовин.

"Ми будемо звертатися в міжнародні організації для доступу їх представників або незалежних міжнародних експертів на підприємство, щоб переконатися в безпеці його стану і речовин, які там зберігаються, для місцевого населення" – додав Черниш.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший президент України Леонід Кравчук поспішив заспокоїти народ оптимістичною заявою – воювати з Україною Росія не буде.

Як повідомляв портал "Знай.uа", колишній священик УПЦ МП почув вирок від Новоайдарського районного суду Луганської області. Відомо, що чоловіка засудили до шести років позбавлення волі за співпрацю з путінськими бойовиками.
"Знай.uа" писав, що через п'ять років Гиркина вигнали з ганьбою з Донбасу самі куратори з ФСБ, він став опозицією і критиком путінського режиму і дійшов до того, що почав організовувати антипутінські мітинги - нарешті прозрів.