В будівлі монастырского комплексу Києво-Печерської лаври виникла пожежа.

Про це повідомляє прес-служба Київського управління ДСНС.

Горить будівля на Лаврській, 23, воно входить у монастирський комплекс Києво-Печерської лаври.

"За попередніми даними, пожежа почалася в одній з кімнат на 2м поверсі з подальшим розповсюдженням вогню на дах. В даний час площа становить орієнтовно 200 кв. м", - повідомляють в ДСНС.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Горить Києво-Печерська Лавра. Зовсім не схоже на дим над Сікстинською капелою.

Geplaatst door Yuriy Lashkay op Maandag 14 januari 2019

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній розповів, що в країні продовжить своє існування РПЦ.

"Ми розуміємо, що в Україні буде надалі існувати Російська Православна Церква, і буде багато охочих залишатися там, але ми проти цього нічого не маємо… Архієрей або священик з громадою повинні визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно приєднатися до новоствореної ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх у нашу структуру єдиної ПЦУ", — говорить митрополит.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пресс-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна. Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври з-за зникнення релігійний цінностей.

"Знай.uа" писав, що релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату в Миколаївській області перейшла в Православну церкву України.

ЗМІ відзначають, що Тімірязєвка стала першопрохідцем на півдні України. Напередодні стало відомо про перехід у Православну церкву України громади Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Ворсовка Малинського району Житомирської області.