Рятувальники розбирають дах будівлі в монастирському комплексі Киево-Печерської лаври, де сталося загоряння.

Про це повідомляє "112".

Рятувальники вже знімають дах будинку, щоб дістатися до осередку загорання на другому поверсі. За попередніми даними, пожежа виникла в лабораторному комплексі, де велися реставраційні роботи.

"Рятувальників довелося вивести назовні, тому що стався частковий обвал дерев'яного перекриття між другим поверхом і дахом будинку", - заявила Світлана Водолага, речник столичного управління Держнс.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Пожежа триває вже три години і охопила понад 200 квадратних метрів. Вогонь продовжує поширюватися. Вже вигорів майже весь другий поверх.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пресс-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна. Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври з-за зникнення релігійний цінностей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній розповів, що в країні продовжить своє існування РПЦ."Архієрей або священик з громадою повинні визначитися. Якщо вони на загальних зборах вирішують, що хочуть добровільно приєднатися до новоствореної ПЦУ, відповідно звертаються до нас, і ми приймаємо їх у нашу структуру єдиної ПЦУ", — говорить митрополит.

"Знай.uа" писав, що релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату в Миколаївській області перейшла в Православну церкву України.

ЗМІ відзначають, що Тімірязєвка стала першопрохідцем на півдні України. Напередодні стало відомо про перехід у Православну церкву України громади Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Ворсовка Малинського району Житомирської області.