Сьогодні, 15 січня, о 19:00 в Костелі Святого Олександра в Києві відбулася панахида за упокій душі Павла Адамовича.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак, передає УНН.

Павло Адамович

"Сьогодні, 15 січня 2019 року о 19:00 в Костел Святого Олександра за адресою Костьольна, 17 в Києві відбудеться панахида за упокій душі Павла Адамовича". йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, смерть 53-річного мера Гданська Павела Адамовича неабияк перелякала всю Польщу – 20 років поспіль він обіймав свою посаду і був популярним міським головою, представляв опозиційну партію Громадянська платформа.

Кому ж потрібно було "вивести з гри" неугодного політика? Правоохоронці і слідчі Польщі припускають, що Адамович став об'єктом ненависті політичних опонентів і лояльних до влади ЗМІ.

Не секрет, що влітку минулого року радикали оголосили йому "Акт політичної смерті", де назвали його "несправжнім поляком, прихильним до інших націй".

Напали на мера 13 січня цього року під час благодійного концерту. 27-річний чоловік безперешкодно потрапив на сцену і наніс йому три удари ножем. Поранення припало в область серця, черевної порожнини і діафрагми. Після атаки, мера у вкрай важкому стані госпіталізували.

Після нанесення ударів злочинець залишився на сцені, піднімав руки і кричав зі сцени, що він помстився Адамовичу за "несправедливий вирок", за яким він відсидів п'ять років у в'язниці, коли партія Адамовича очолювала уряд.

"Вбивця був щасливий від скоєного. Він не був агресивним нападником", - говорив представник поліції.

Як повідомляв "Знай.uа", у Варшаві тисячі людей зібрались вшанувати пам'ять мера Гданська.

Також "Знай.uа", Польща будує штучний острів, щоб захиститися від Путіна.

Дивіться: Мер польського Гданська помер у лікарні після нападу