Не встигли українці забути історію із загубленням і порятунком у Карпатах київського лижника Ігоря Грищенка, як у горах стався новий інцидент, цього разу - на Говерлі.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

У повідомленні йдеться, що під час здійснення підйому на гору Говерла з бази відпочинку "Заросляк" заблукала група туристів з Києва - тренер та два спортсмени з тхеквондо.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Інцидент стався у вівторок, 15 січня.

"О 16:30 для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено рятувальників селища Ворохта. О 20:20 вони, перебуваючи в зоні зникнення туристів, вийшли на слуховий зв’язок з потерпілими, однак враховуючи небезпеку сходження лавини вирішили обійти небезпечну ділянку території по безпечному маршруту", - розповіли рятувальники.

Повідомляється, що о 21:00 рятувальники знайшли заблукалих туристів та у задовільному стані о 22:55 супроводили їх до бази відпочинку.

Нагадаємо, у четвер, 10 січня, рятувальники нарешті знайшли лижника-екстремала Ігоря Грищенка з Києва, який чотири дні тому загубився у Карпатах.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС Закарпаття.

"О 22:55 надійшла інформація від пошукової групи, що вони знайшли о 21:00 туриста, пошуки якого тривали з 6 січня", – розповіли у службі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, рятувальники повідомили про стан знайденого після чотирьох діб у засніжених Карпатах київського екстремала Ігоря Грищенка.

Про це розповіла речниця надзвичайників Закарпаття Наталія Батир.

У повідомленні йдеться, що врятований 10 січня ввечері на Закарпатті зниклий лижник Ігор Грищенко зараз перебуває в реанімаційному відділенні Свалявської райлікарні. Чоловік обморозив кінцівки, але його стан стабільний.

лікарня
лікарня

Речниця рятувальників додала, що 10 січня зниклий поблизу гори Гимба турист Ігор Грищенко вийшов на зв'язок і повідомив рятувальникам, що перебуває в хатинці лісника біля річки на Боржавському хребті та почувається добре. Згодом цього ж дня надзвичайники знайшли чоловіка.

Також Знай.ua писав про те, що лижник з Києва, якій заблудився в Карпатах, розповів, що він робив для того, щоб вижити.