За даними координатора ГО “Варта1” Ігоря Зінкевича, вчора, 15 січня, о 18:45 год., на Львівщині, у центрі м. Пустомити (біля магазину “Рукавичка”), загорівся магазин “Господар” із автотоварами. Спочатку продавці намагались самотужки загасити вогонь, але марно. У крамниці було багато лакофарбових матеріалів, які миттєво займались та вибухали.

На місці події працювала пожежна служба. На щастя, обійшлося без людських жертв.

Зі слів працівників сусідніх магазинів — причина займання швидше за все у електропроводці:

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

“Оскільки у той день магазин обігрівали не дровами, як завжди, а електронагрівачами, то й дроти не витримали навантаження. Та і будівля ця, по суті, залізна буда в пінопласті, от і загорілася миттєво”, — твердять очевидці інциденту.

О 20:45 год. пожежу в Пустомитах вдалося приборкати й ліквідувати. Однак господарям пожежа завдала значних збитків, позаяк магазин відновленню не підлягає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пожежа в Лаврі стає все сильніше: рятувальники не можуть впоратися з вогняною стихією.

Рятувальники вже знімають дах будинку, щоб дістатися до осередку загорання на другому поверсі. За попередніми даними, пожежа виникла в лабораторному комплексі, де велися реставраційні роботи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві житловий будинок охопило пекельне полум'я: десятки пожежників не змогли врятувати. Прибувши на місце, вони виявили, що горить кімната на другому поверсі приватного будинку. Під час операції пожежники виявили труп 62-річного чоловіка.

Унаслідок пожежі закопчено стіни та стелю кімнати, також згоріли особисті речі та меблі мешканця. Причина пожежі та обставини загибелі чоловіка встановлюються правоохоронними органами. За попередніми даними, чоловік вживав спиртні напої та палив у приміщенні.

"Знай.uа" писав, що релігійна громада Української православної церкви Московського патріархату в Миколаївській області перейшла в Православну церкву України.