У середу, 16 січня, в центрі Києва сталася масштабна пожежа.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що епіцентр пожежі знаходиться за адресою Грушевського 4а, де загорівся дах нежитлової будівлі.

Варто відзначити, що за попередньою інформацією площа пожежі склала понад 400 метрів. Адже масштабний вогонь перекинувся на дах п'ятиповерхового житлового будинку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Причини загоряння з'ясує слідство.

Разом з тим варто відзначити, що потужний вибух прогримів на хімзаводі в Ленінградській області. Після чого підприємство охопив вогонь.

Пожежа на заводі "Поліпласт" розпочалось в одному з цехів. Робітники почали вибігати на вулицю – потім пролунав вибух.

"Так рвонуло, у нас в квартирі стіни на 5 см хитнуло вбік і на місце повернулись. На моїх очах. Жах! Думала, напевно, землетрус почався", - розповідають очевидці.

Наразі на місці працюють рятувальники. Всі подробиці з'ясовуються, інформація оновлюється.

Крім того варто відзначити, що будинок на території Києво-Печерської лаври, яка зараз належить Російській православній церкві, підпалив чоловік без певного місця проживання.

Палієм виявився 24-річний молодик. Про це 15 січня заявив начальник Головного управління національної поліції в Києві Андрій Крищенко на своїй сторінці в Facebook.

За його даними, хлопець знаходився в порожньому будинку в стані алкогольного сп'яніння, підпалив матрац.

Наразі порушено кримінальну справу за статтею "Умисне знищення або пошкодження майна", яка передбачає максимальне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

"Встановлено, що мотиви злочину не пов'язані з релігійними переконаннями", - підкреслив Крищенко.

14 січня поруч з територією Києво-Печерської лаври загорілася будівля, яка знаходилася на реконструкції. Пожежа почалася в одній з кімнат на другому поверсі, а потім полум'я поширилося на дах. Після 20:00 рятувальникам вдалося ліквідувати загоряння. Стверджують, що шкоди церковним цінностям нанесено не було.

Нагадаємо, у Києві житловий будинок охопило пекельне полум'я.

Як повідомляв "Знай.ua", у столиці вибухнула вантажівка.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві через пожежу змінився розклад громадського транспорту.

У столичній багатоповерхівці сталася масштабна пожежа