У ВМС Збройних сил України завершився другий етап підготовки екіпажів нещодавно отриманих патрульних катерів типу Island.

Про це прес-служба ВМС ЗСУ повідомляє в Facebook.

Військовослужбовці вчилися вести бойові дії і уживати заходів при пошкодженнях катерів різної складності.

У ВМС розповіли, що під час навчання майбутні екіпажі патрульних катерів на практиці відпрацьовували дії на новітніх тренажерах. Екіпажі тренувалися керувати кораблем і вести бойові дії як на одиночному корбалі, так і у складі тактичної групи.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Метою заходу є підготовка особового складу до приймання та експлуатації нових бойових одиниць національного флоту", – повідомляє прес-служба.

Екіпажі також тренувалися в боротьбі за живучість корабля при отриманні різних бойових та аварійних пошкоджень.

Після завершення навчань військові склали комплексний іспит по професійній підготовці і отримали сертифікати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що угода по Азовському морю між Україною і Росією від 2003 року складається з п'яти статей. Одна з них – делімітація акваторії моря так і не була реалізована. Сторонам вдалося лише визначити крайні точки.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в одному з інтерв'ю.

Зеркаль стверджує, що в разі, якщо Україна денонсує угоду в односторонньому порядку, то вона нічого отримає з точки зору додаткових прав.

Як повідомляв портал "Знай.иа"<! --StartFragment-->міністерство інфраструктури України розраховує на введення нових санкцій з боку країн Європейського союзу та Сполучених Штатів Америки. Справа стосується російських чорноморських портів, де постійно зупиняють українські та іноземні судна в Азовському морі.
"Знай.иа" писав, що після обстрілу і захоплення українських кораблів Росія влаштувала блокаду в Керченській протоці, що стало причиною декількох ПП в акваторії.

Так, із-за закриття протоки, в Чорному і Азовському морях скупчилися сотні торговельних суден, які йшли в порти Бердянська і Маріуполя.