У вівторок, 22 січня, стало відомо про зараження небезпечною епідемією чотирьох медиків у Запоріжжі.

лікарня
лікарня

Про це повідомляє обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я.

У повідомленні йдеться, що в Запоріжжі чотири лікарі приватної клініки заразилися на кір від пацієнта.

Лікарня
Лікарня

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Постраждалі - медики персоналу приватної лікарні "Вітацентр" в центральному Вознесенівському районі Запоріжжя.

За даними відомства, в період з 10 по 19 січня в поліклінічному відділенні лікарні по вул. Сєдова, 3 зареєстровано 4 випадки кору, серед яких у трьох немає даних про вакцинацію проти кору.

"Всі хворі в віці від 30 до 49 років, з них 3 не мають даних про щеплення проти кору, 1 - щеплений за віком", - кажуть чиновники.

лікарня
лікарня

Двоє хворих співробітників госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню, ще двоє - лікуються вдома. Перебіг хвороби у 2 медпрацівників - середньої тяжкості, ще у двох, в тому числі щепленого - легке.

Джерело захворювання поки що невиявлено, однак медики припускають, що інфекцію міг занести невстановлений пацієнт лікарні, який в момент відвідування медзакладу ще не мав виражених симптомів.

Лікарня
Лікарня

Наразі у клініці проведені лабораторні обстеження людей, які контактували з хворими, ведеться спостереження. Планується проведення щеплень особам з низьким імунітетом до кору, яких визначать після отримання результатів лабораторного обстеження. Даних про припинення роботи медичного закладу поки немає.

Нагадаємо, епідемія кору в Україні сягнула апогею, кількість хворих сягає декількох тисяч, медики б'ють на сполох та закликають громадян терміново робити вакцинацію.

За попередньою інформацією, у Львівській області 3 січня розпочалася спецоперація для підвищення рівня імунізації дітей у віці від 6 до 18 років та захисту від поширення смертельного захворювання - кору.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українські медики зафіксували у військовій частині у Вінницькій області спалах кору.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У повідомленні відзначають, що наразі всі хворі госпіталізовані в місцеву лікарню, хоча в інфекційному відділенні мало місця.

Також Знай.ua писав про те, що група дослідників з Королівського коледжу хірургів Ірландії розробила новий метод лікування туберкульозу.