Мешканці селища Локачі на Волині вранці на вулицях виявили жахливу знахідку. Тіла мертвих тварин лежали просто на асфальті, було серед них і цуценя. Люди звинувачують у вбивстві безпритульних тварин селищну владу, але там від звинувачень відхрещуються. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Собака не могла відійти від свого мертвого цуцика, і раз за разом торкалася його лапою, намагаючись підняти. Місцева зоозахисниця Світлана Зінчук впевнена – щеня отруїли.

"Такі випрямлені лапи, це вона вже в конвульсіях билася, і ото вона так помирала. Коли собака пінить - оце перший признак, що собака отравлений", – каже вона.

На вулицях селища того дня нарахували чотири мертвих собаки. Але підозрюють, що їх може бути значно більше.

Разом із трьома собаками-безхатьками загинула й Оліна улюблениця - Чаппі. Це стало шоком для всієї родини.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Плакала я і сестра, і мама плакала. Сказала, що візьмемо іншу собачку, інше щенятко, але я сказала, що не хочу, бо справді це боляче", – пояснює Ольга Вознюк.

За її словами, пса відв'язали на ніч, щоби побігав вулицями, а вже вранці знайшли мертвим неподалік дому. Дівчина каже, що вночі прокинулася від скавчання, але навіть подумати не могла, що це її Чаппі.

Люди розповідають, що собак тут труять не вперше. Торік також був схожий інцидент, страшною смертю загинуло з десяток тварин. Люди звинувачують у цьому селищну владу. Селищний голова звинувачення відкидає. Але зізнається, що бездомні собаки для Локачева - велика проблема, адже їхня кількість щороку зростає.

"Люди із сіл їдуть під час ринкового дня і під час ринку ці собаки і інші тварини, які їм вже не потрібні, заважають вдома, вони їх просто викидають в Локачах", – каже селищний голова Богдан Іус.

Грошей на притулок і стерилізацію в селищної ради немає. Наразі тваринами власним коштом займаються місцеві зоозахисники. Власне вони і написали заяву до поліції про отруєння собак. І поки зловмисників шукають, сховали бездомних тварин у своїх дворах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території однієї з харківських загальноосвітніх шкіл затримали чоловіка, підозрюваного в розбещенні неповнолітніх.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сімейна сварка закінчилася трагедією: розібравшись з матір'ю, батько-збоченець скалічив життя маленької доньки.