У Мурманській області розбився надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3. Інцидент стався під час заходу на посадку на авіабазі Оленяча, є загиблі, як повідомляють місцеві ЗМІ.

"Виявлено пілота, ведуться пошуки ще трьох членів екіпажу", - йдеться в коментарі.

Як відомо, база знаходиться на території селища Високе, яке адміністративно підпорядкований місту Оленегірську. Інші подробиці події з'ясовуються.

Ту-22М (за кодифікацією НАТО — Backfire) — дальній стратегічний бомбардувальник-ракетоносець/розвідник зі змінною геометрією крила.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

До середини 1960-х років тенденції в області бойового застосування дальньої авіації позначили низьку ефективність однорежимних надзвукових важких бомбардувальників. Необхідно було створювати багаторежимні літаки, здатні виконувати бойові завдання в широкому спектрі висот і швидкостей.

У січні 1974 року а ВПК при Раді Міністрів СРСР прийняв рішення щодо подальшої модифікації Ту-22М2 під двигуни НК-25. Передбачалося провести заміну двигунів, внести ряд істотних поліпшень в конструкцію і аеродинаміку літака і провести модернізацію більшої частини бортового обладнання та систем.

У новій модифікації літака, що отримала назву Ту-22М3 ("45-03"), були встановлені більш потужні і економічні двигуни НК-25 з електронною системою управління ЕСУД-25.

Змінена конструкція каналів повітрязабірників — вхідний пристрій з вертикальною панеллю клина було перероблено на горизонтальний, за ідеологією МіГ-25, що дещо розвантажило крило (повітрозабірники стали "несучими").

Дивіться: Авіакатастрофа в Росії - у судна могли відмовити двигуни

Нагадаємо, Боїнг 707 розбився в Ірані, поблизу столиці - Тегерану. Як повідомляв "Знай.ua", у Росії розбився приватний гелікоптер, який належав російському бізнесмену

Також "Знай.ua" писав, в ОАЕ розбився вертоліт, який займався перевезенням рятувального загону в рамках пошукової операції.