Власники терміналу Мактрен-Нафта заборонили танкеру Маестро підійти до причалу, відтак екіпажі намагалися безпосередньо перекачати палива з судно.

Одному із танкерів, що спалахнули в Керченській протоці було заборонено зайти в порт на півдні Росії через санкції США. Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела.

За даними галузевих джерел, власники газового терміналу Мактрен-Нафта заборонили танкеру Маестро підійти до причалу в порту Темрюк в Краснодарському краї. У зв'язку з цим екіпажі спробували здійснити пряме перекачування палива з танкера на судно.

Виконання цієї операції під час шторму, мабуть, могло стати причиною пожежі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Згідно з інформацією сервісу ClipperData, танкер Канді (раніше він називався Веніс, саме під цією назвою був внесений в санкційний список США) завантажив в Темрюке 30 тисяч барелів СПГ для того, щоб відправитися в Ліван, пише Financial Times. Утім замість цього танкери, очевидно, вдалися до небезпечної процедури перевантаження палива у відкритому морі.

Міністерство транспорту РФ повідомило, що два кораблі загорілися при перевантаженні газу у відкритому морі в штормових умовах.

Reuters повідомляє, що Канді належить компанії Milano Shipping, а Маестро - Maestro Shipping, проте кінцевим власником є турецька компанія Milenyum Denizcilik Gemi, що потрапила під санкції США у 2015 році за організацію постачань зрідженого нафтового газу і дизельного палива в Сирію.

Нагадаємо, що палаючі у Керченській протоці судна виявилися піратськими: крали газ в України, возили в Сирію.

Як повідомляв "Знай.uа", два кораблі горіли у Керченській протоці: гримлять вибухи, є жертви. На рейді стояли два судна і перевалювали вантаж. Одним з них був газовоз. На судні стався вибух, через це загорівся поруч пришвартований корабель.

Також портал "Знай.uа" писав, що "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.