У четвер, 7 лютого, стало відомо про затримання підозрюваного у вбивстві учасника АТО Віталія Олешка (Сармата).

Віталій Олешко
Віталій Олешко

Про це повідомив заступник голови Нацполіціі України В'ячеслав Аброськін.

У повідомленні йдеться, що житель Дніпра, екс-боєць батальйону "Торнадо", якого підозрюють в організації вбивства учасника АТО Віталія Олешко (Сармата), п'ять місяців постійно міняв місце проживання. Він був затриманий в ніч на 7 лютого у Львові.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Аброськін розповів, що затриманий - житель Дніпра, екс-боєць батальйону "Торнадо". При ньому було посвідчення поліцейського Європолу.

"Цього псевдополіцейского Європолу, колишнього бійця" Торнадо ", жителя Дніпра, яку ми підозрюємо в організації саме стеження і вбивства Віталія Олешко, ми затримали сьогодні вночі в ході проведення оперативно-розшукових заходів у Львові. Протягом останніх п'яти місяців він ховався в різних областях нашої країни , постійно змінюючи місце проживання. Але сьогодні був не його день ", - написав Аброськін.

Цього псевдополіцейського Європола, колишнього бійца «Торнадо», мешканця Дніпра, якого ми підозрюємо в організації саме...

Geplaatst door Vyacheslav Abroskin op Woensdag 6 februari 2019

Варто нагадати, що вбитий Сармат воював на сході України в складі батальйону "Донбас" і вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня 2018 року в Бердянську на очах у очевидців.

Вбивство "Сармата"
Вбивство "Сармата"

1 серпня стало відомо, що четверо підозрюваних у вбивстві затримали на блокпосту в Василівці Запорізької області. 2 серпня їм повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. 3 серпня суд заарештував їх.

Слідство стверджує, що в спину чоловікові вистрілив Артем Матюшин. Під час вбивства він перебував у машині "Таврія", за кермом якої був Микола Ломака. Пізніше чоловіки покинули це авто і пересіли в машину Mazda 6, де знаходилися Олександр Обухів і Максим Владимиренко, і попрямували в місто Дніпро.

Нагадаємо, поліція затримала одного із замовників вбивства відомого активіста та екс-АТОвця Віталія Олешка з позивним "Сармат", якого вбили 31 липня 2018 року в Бердянську.

Як повідомляв раніше Знай.ua, розслідування резонансного убивства за участі учасника Дмитра Балабухи набирає обертів. На його захист у соцмережі Facebook стала спільнота "Спілка ветеранів боротьби з Росією".

Також Знай.ua писав про те, що в ніч на 22 грудня була затримана одна з фігуранток справи вбивства Катерини Гандзюк голова Олешківської РДА Олена Кравченко-Скалозуб.