Разом з розтанувшим снігом, з карти України зникла траса Кропивницький-Миколаїв, яка викликає сором у чиновників та лють у водіїв.

Дорога національного значення стала неприжатною для руху. Відлига змила залишки асфальту, зробивши ями, між якими переламуються навпіл рами вантажівок, а водії все частіше розвертаються і їдуть назад. Про це інформує ТСН.

"Зі 180 кілометрів траси - половина зруйнована вщент, і в такому стані дорога останні п'ять років. Місцеві перекривали дорогу, вимагаючи її ремонту. У грудні засипати ями почали перевізники. Після відлиги гравій вимило, і тепер на трасу не виїжджають навіть водії зі стажем, тому що говорять, бо вода маскує метрові воронки в дорозі. "Смерть машинам", - описують стан траси водії.

Один із водіїв зняв на відео стан траси. Він виїхав з Миколаєва вранці, а на Кіровоградщині позашляховик був тільки після обіду - півтори сотні кілометрів долав шість годин.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Суцільний жах. Доїхав і добре!" - коментує водій поїздку, кілька абсолютно розмитих ділянок йому довелося об'їжджати по полях.

"Я цією дорогою користуюся 15 років постійно. Не пригадую, щоб вона в такому стані була. В цілому кілометрів без перерви 40 - без дороги", - говорить Сергій Жолонко.

Дорожники цього року відремонтують тільки третину з цих аварійних 40 км.

"Село Возсіятське, село Водяне - Лорін повністю ці ділянки дороги. І ділянку дороги між цими селами - 13 км 800 метрів", - пояснив заступник начальника служби автомобільних доріг Миколаївщини Михайло Ганич.

Роботи почнуть в кінці березня. На Кіровоградщині замінять покриття на трьох ділянках, ще один чекає реконструкція, на Миколаївщині побудують нову бетонну дорогу. Інші ділянки відремонтують в наступних роках. На ремонт заклали мільярд гривень, тобто 22 мільйони за кілометр.

"Кошти повинні бути освоєні цього року. Взагалі соромно за ту дорогу, тому що там машини в ній ховаються іноді, тому це точно в першу чергу", - зазначив радник заступника міністра інфраструктури Вадим Олійник.

Минулого року держава виділила на ремонт 300 тисяч гривень, але витратити їх місцеві дорожники не встигли, гроші забрали назад.

Нагадаємо, в Україні запрацюють нові правила евакуації автівок. Чий залізний кінь потрапить на штрафстоянку та що потрібно буде зробити власникам, щоб повернути свій автомобіль?

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям показали зарплати працівників Кабінету Міністрів за грудень 2018 року. І українським пенсіонерам такі суми не снилися навіть за кілька років.

Також Знай.ua писав про те, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду закликав українців займатися любов'ю, а "про документи подбає Мін'юст".