Цієї ночі в черговий раз прикордонники зі складу Об'єднаних сил зафіксували ознаки використання російськими найманцями лазерної зброї. Про це йдеться у повідомленні пресс-центру штабу ООС.

До 4 годин ранку сьогодні, починаючи з 22.00 8 лютого в районі контрольного пункту в’їзду-виїзду "Станиця Луганська" прикордонні наряди по прикриттю дорожнього коридору фіксували з боку тимчасово окупованій території промені світло-фіолетового кольору з періодичністю кожні 2-3 хвилини. Через особливості рельєфу місцевості, де знаходяться окупанти, і небезпека використання оптичних і тепловізійних приладів, точних місць виходу променя встановити не вдалося.

Зазначимо, що підрозділи Держприкордонслужби зі складу Об'єднаних сил вже фіксували такі випадки. Протягом 2016-2018 років в ході несення служби пошкодження органів зору отримали 5 військовослужбовців Краматорського прикордонного загону.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вони вели спостереження за російсько-терористичними військами, використовуючи оптичні прилади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новітня українська зброя зітре окупантів в порошок: 5 кращих розробок 2018 року. "Укроборонпром" випускає нові види зброї. "Берест" може замінити БМ-21 "Град". Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва надають "Бересту" бойові та експлуатаційні переваги. Система машин дозволяє, не виходячи з кабіни, проводити підготовку до стрільби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Донбасі на лінії розмежування вантажівка з українськими військовими потрапив під обстріл, є поранені.

Інцидент стався сьогодні 16 січня 10.30 на кордоні Донецької та Луганської областей за селищем Троїцьке Попаснянського району

Також портал "Знай.uа" писав, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України – неприйнятно, і запевняє, що "Донбас не здасться".