На території Російської Федерації у кількох містах активісти провели "Марш материнського гніву". Мета демонстрацій - підтримати активістку Анастасію Шевченко.

У цієї жінки померла дочка, поки її допитували російські силовики, передає "Ехо Москви".

Міста, у яких люди не побоялися вийти на акцію протесту: Єкатеринбург, Ярославль, Орел, Казань, Махачкала, Кіров, Ростов-на-Дону.

Зазначається, що марші проходили на центральних площах. Головне завдання - привернути увагу суспільства до політичних репресій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Дочка політичної активістки Анастасії Шевченко померла в реанімації, поки її маму весь день тримали на допиті у слідчого, не відпускаючи до дитини", - йдеться у повідомленні.

Тепер Шевченко перебуває під домашнім арештом за звинуваченням у "співпраці з небажаною організацією". Під домашнім арештом перебуває ще одна мама і політична активістка - Лія Милушкин. Акції пройшли під гаслом: "Свободу Анастасії Шевченко, Лії Милушкин і всім політв'язням".

За даними видання "Медуза", у московському "Марші материнського гніву", не узгодженому міською владою, взяли участь близько тисячі чоловік, один з них був затриманий. У Петербурзі, за даними "Відкритої Росії", поліція затримала сімох осіб.

Нагадаємо, в італійській столиці сотні тисяч людей за закликом профспілок вийшли на акцію протесту проти економічної політики уряду країни. Протестувальники заполонили центральні вулиці Риму.

За інформацією журналістів, демонстранти під гаслом "Майбутнє для роботи" закликали уряд забезпечити кращі державні і приватні інвестиції, провести фундаментальні реформи економіки і створити нові робочі місця.

Крім того, українських в'язнів позбавили найголовнішого, і це не свобода і честь.

Як повідомляв Знай.uа Зеленського ледь не побили у Львові, виступ Квартал 95 зривають: "Клоун, проплачений олігархами".

Знай.uа писав, величезні черги на блокпостах "ДНР" переросли у протести, бойовики тікають з останніх сил.