Пес врятував життя господареві, прийнявши на себе удар ножем злочинця. Інцидент стався у Південно-Африканській Республіці (ПАР).

Напад стався на околиці столиці країни, Кейптауна. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Зазначається, що 40-річний безробітний Джино Венсел бігав разом зі своєю німецькою вівчаркою на прізвисько Дюк. Чоловік побачив, що до нього наближається людина з ножем в руці. Пес загарчав на чоловіка. Злодій накинувся на тварину і пробив йому голову кухонним ножем. Пес не зупинився. Він прогнав нападника, а потім знепритомнів та впав у калюжу своєї крові.

Спочатку господар вівчарки подумав, що пес помер, але помітив слабке дихання улюбленця.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Потім Вансел подзвонив знайомому, який відвіз їх в офіс зоозахисної організації Animal Welfare Society of South Africa (AWSSA). Ветеринари зробили псу рентген. Лезо ножа увійшло в череп на 7,5 сантиметра, але погнулося об кістку і не пошкодило мозок.

"Якби удар був хоч на частку сильніше, Дюк б загинув, але наш ветеринар негайно зробила операцію, витягла лезо і зашила глибоку рану", - розповів представник організації Аллан Перрінс. Він також відзначив, що пес "дивним чином" прийшов до тями за ніч після операції.

Лікарі зняли на відео емоційний момент возз'єднання пса з господарем.

Венсел переконаний у тому, що чоловік хотів вбити його собаку.

"Але я знаю точно, що Дюк нікому б не дозволив мені нашкодити", - зазначив господар собаки.

Уточнюється, що організація провела операцію безкоштовно через відсутність грошей у Венсела.

Нагадаємо, британець на ім'я Енді Сас потрапив у лікарню з важкою формою пневмонії. Він захворів після того, як пройшов курс хіміотерапії. Стан його здоров'я різко погіршився, і лікарям довелося ввести його в штучну кому. Коли стан чоловіка стабілізувався, медики дозволили пустити до нього його улюбленого вихованця по кличці Тедді.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав: пес відвідував заняття в університеті разом зі своєю господинею, яка страждає від хронічних болів і не може ходити.

Також "Знай.uа" писав, що пес врятував життя недолугому господареві.