У п'ятницю, 15 лютого, хакери атакували сайт Міністерства охорони здоров'я України.

Про несанкціоноване втручання повідомили у відомстві, передає "ХВИЛЯ".

Через хакерську атаку користувачі деякий час не могли потрапити на сайт, але станом на 15:30 фахівці відновили весь його функціонал, і на даний момент портал працює в звичайному режимі.

Про будь-які інші наслідки дій кіберзлочинців не повідомляється.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Керівництво МОЗ вибачилось за тимчасові незручності на сайті відомства.

Поки жодне кіберзлочинне угрупування не взяло на себе відповідальність за подію. Українські правоохоронні органи також інцидент не коментують.

Нагадаємо, що Україна є полігоном найбільших кібератак в історії людства, починаючи від Black Energy і закінчуючи вірусом NotPetya, наслідки якого більш катастрофічні, ніж прийнято вважати в суспільстві.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише видання "Хвиля". При цьому міністр побоюється, що атаки можуть бути як зовнішніми, так виходити і зсередини країни.

"Україна - один з ключових донорів поставки хакерів на світові ринки. Хтось працює безпосередньо тут, хтось - за кордоном. Ми проводимо велику роботу з міжнародними інститутами - Європолом, Інтерполом, ФБР, ЦРУ. Повірте, такі можливості є. Питання в іншому - як створити систему, яка була б мінімально схильна до такої ситуації. А якщо атака буде, щоб вона не спричиняла катастрофічні наслідки. Наскільки я знаю, цим займаються фахівці, їм допомагають європейські інституції. З ними співпрацює ЦВК ", - розповів Аваков.

Як повідомляв портал Знай.uа, втручання Путіна у президентські вибори в Україні неминуче: розвідка США попередила про наміри агресора

Також Знай.uа писав, що у США схвалили законопроект, який дозволяє накладати санкції на виконавців та замовників кібератак.