В ніч на суботу, 16 лютого, невідомі обстріляли приватний будинок під Ужгородом.

Повідомляється, що будинок належить матері політика, бізнесмена, держслужбовця, екс-глави Аграрної біржі та Державної продовольчо-зернової корпорації України Роберта Бровді.

Про факт обстрілу інформують у головному управлінні Нацполіції в Закарпатській області.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Поліція почала розслідування, кваліфікувавши подію як замах на вбивство. У даний час розпочато відпрацювання всіх версій причин того, що сталося, а також встановлюється коло осіб, які можуть бути причетні до вчиненню злочину.

"На Закарпатті сьогодні вночі невідомий вистрілив з гранатомета в будинок місцевої жительки. На щастя, обійшлося без жертв. Правоохоронці встановлюють обставини злочину, за фактом замаху на вбивство розпочато розслідування", - йдеться в повідомленні поліції.

На фотографіях видно, які руйнування завдав будівлі обстріл. Пошкоджено не лише фасад, але і внутрішні приміщення. Наприклад, постраждала ванна - у ній пробило діру.

Як уточнюють в ГУНП, повідомлення про інцидент надійшло на лінію "102" в 3:35. Поліція припускає, що зловмисник зробив постріл з ручного гранатомета. Правова кваліфікація у відкритому кримінальному провадженні – замах на вбивство. Зараз правоохоронці визначають коло осіб, які можуть бути причетні до цього злочину.

Роберт Бровді в різний час працював генеральним директором Аграрної біржі, з осені 2010 року травень 2012 року був генеральним директором компанії "Хліб Інвестбуд", а з 2013 року був призначений на керівний пост у "Державну продовольчо-зернову корпорацію України" (ДПЗКУ).

Нагадаємо, 11 лютого, у соцмережах почали масово з'являтися коментарі про відновлення звуках обстрілу від жителів окупованого Донецька. Люди розповіли, що з обіду почалися бої і до вечора лише посилилися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 15 лютого, стало відомо про затримання двох озброєних чоловіків, які будували блокпост поблизу Дніпра. У повідомленні говориться, що чоловіки у військовій формі намагалися встановити блокпост на трасі Знам'янка-Луганськ-Ізварине р. поблизу Новомосковська.

Також "Знай.uа" писав, в Одеській області грабіжники розбилися в ДТП, втікаючи з місця злочину з награбованим. Карма наздогнала зловмисників сама – поліція не встигла втрутитися.