Директор Берлінале Дітер Косслік розпочав церемонію нагородження фільмів незалежних журі 69-го кіноогляду з оголошення про смерть швейцарського актора Бруно Ганца.

Швейцарський актор Бруно Ганс, відомий за картинами "Небо над Берліном" Віса Вендерса і "Будинок, який побудував Джек" Ларса фон Трієра, помер на 78-му році життя.

"Сьогодні не стало Бруно Ганса. Ми всі запам'ятали його чудові фільми. Він неодноразово брав участь у Берлінале", - сказав директор фестивалю Дітер Косслік.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Б. Ганц народився в 1941 році в Цюріху, вперше знявся в кіно у віці 19 років у 1960 році. У 1962 році переїхав до Німеччини, де грав у фільмах та виставах.

Серед режисерів, з якими працював Б. Ганц - класики європейського кіно Вім Вендерс, Ерік Ромер, Вернер Херцог, Фолькер Шлендорф.

Б. Ганц став відомий широкій публіці в 1970-1980 роках, завдяки фільмам "Небо над Берліном" Віма Вендерса, в якому зіграв ангела. Серед інших картин з його участю - "Хліб і тюльпани" і "Бункер". В останньому він зіграв Адольфа Гітлера.

Актор породив цілий жанр відеороликів під назвою "Думка Гітлера" або "Гітлер обурюється". Гнівні промови фюрера переозвучували або на них накладали смішні субтитри, як ніби б Гітлер реагує вже на сучасну проблему.

Нагадаємо, від раку помер актор Стів Бін (справжнє ім'я Стівен Леві). Стіву в день смерті було 58 років. Він помер у своєму будинку в Лос-Анджелесі після довгої боротьби з раком носа. Страшний діагноз був поставлений акторові ще в 2016 році.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у віці 75 років помер американський актор Кармен Ардженціано. За свою кар'єру, яка почалася в 1970 році, він знявся більше ніж у сотні фільмів і серіалів.

Також "Знай.uа" писав, у Москві пішов з життя народний артист Сергій Захаров. Знаменитість помер на 69-му році життя.