У Парижі почалася нова хвиля "жовтих жилетів". Вчора, 16 лютого, на такі вже відомі протести вийшли більше сорока тисяч людей.

Незважаючи на таку кількість протестувальників, за соціологічними опитуваннями, п'ятдесят два відсотки громадян Франції вважають, що пора припинити це масове дію. Судячи з цифр, більше половини французів проти таких заходів. Це і стало причиною того, що підтримки у протестувальників стало менше.

Примітно, що вчора почалася вже чотирнадцята хвиля "жовтих жилетів". У столиці Франції, місто Париж, між протестувальниками і правоохоронцями почалися перейми, в наслідок чого було затримано більше десяти демонстрантів. Також в ході сутичок був застосований сльозогінний газ.

В інших французьких містах теж були затримані демонстранти. Всього в поліцію потрапили двадцять дев'ять учасників акції. І це лише за вчорашній день.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Що ж вимагають протестувальники? Ми склали повний список всіх вимог.

На які поступки піде влада - поки невідомо.

Нагадаємо, у столиці Франції "жовті жилети" напали на авто поліцейських. Машина застрягла в пробці, а протестувальники скористалися ситуацією і закидали її камінням і палицями.

Як раніше повідомляв Знай.uа, також демонстранти перекрили Єлисейські поля. Вони окупували одну з найбільш важливих для міста пам'яток. В наслідок поліція готує атаку на учасників акції.

Знай.uа писав, під час п'ятої хвилі протестів Макрон пішов на поступки, але це ще не кінець.