В Одесі невідомі підпалили автівку відомого історика та краєзнавця Олександра Бабича. Інцидент стався у ніч з 16 на 17 лютого. Від пожежі ледь не загорівся будинок, де перебували ще 6 людей.

Про це потерпілий повідомив на особистій сторінці у Facebook.

У час, коли сталася подія, історик був відсутній, а про підпал дізнався вранці, коли повернувся до Одеси.

"Якби не пожежники, які приїхали за 8 хвилин, могло б бути шість трупів. Сусіди вже чаділи, не маючи можливості вийти - почали горіти двері. Підозрюваних поки немає, я багатьом очі муляв", - розповів потерпілий.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Олександр Бабич також зазначив, що під час пожежі в будинку були дві бабусі і двоє маленьких дітей, в сусідній квартирі - двоє сусідів. Він додав, що поліція була на місці події. Те, що відбулося класифікували як підпал.

Олександр Бабич - відомий у місті краєзнавець, екскурсовод, виступає проти забудови історичного центру Одеси. Історик навіть виходив на протести проти незаконних забудов, знищення пам‘яток архітектури та зелених зон міста.

"Майже усі ці протести били по інтересам мафіозного клану Труханова-Галантерніка. І ось таким чином Олександру передали "привіт". Чому? Бо Одесою править криміналітет. Бо в Одесі не карають за терор", - написав у соцмережі активіст Сергій Стерненко.

Зазначимо, найбільш напружена ситуація із нападами на громадських активістів і журналістів – на півдні країни, зокрема, в Одеській і Херсонській областях. У жодному з випадків слідство не встановило замовників злочинів.

Нагадаємо, що пекельне полум'я охопило офіс у центрі Києва: чорний дим оповив все, рятувальники працювали до останнього.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що на Херсонщині діти померли страшною смертю у вогняній пастці: мати вийшла за дровами.

Також "Знай.uа" писав, на Дніпропетровщині у селищі міського типу Чортомлик, сталася пожежа. Будинок горів менше години, проте є загиблі.