У понеділок, 18 березня, в селі Великі Низгірці Бердичівського району сталася пожежа на сонячній електростанції. До місця події було направлено відділення рятувальників 9-ї державної пожежнорятувальної частини Бердичева.

Цю інформацію повідомляє обласне управління ДСНС.

По прибуттю рятувальників виявилося, що через коротке замикання сталося загорання в одному із трансформаторів, який перетворює сонячну енергію на електричну.

"З використанням піноутворювача в 13:58 рятувальники локалізували пожежу та о 14:30 - ліквідували". йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

В результаті пожежі в металевому трансформаторі вигоріла олія, запобіжники і проводка. На щастя, ніхто не постраждав.

пожежник
пожежник

Нагадаємо, жителі Маріуполя в подиві – місто накрив чорний дим, а навколо чути гуркіт. Як стало відомо, на території меткомбінату «Шахтар», в районі доменного цеху сталася масштабна пожежа. На відео, яке зняли очевидці, видно, що над підприємством стоїть величезний стовп вогню і диму.

Мешканці міста розповідають: «З боку видно, що відбулося загоряння між мартенівським і доменним цехом. Можливо, це горить трансформатор». Вони додали, що вогонь супроводжується гуркотом і періодичними спалахами, при цьому яскраве полум'я можна побачити практично з будь-якої частини міста.

Горить ринок пожежні
Пожежні, скріншот

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що нещодавно полум'я охопило занедбаний будинок лікарняного корпусу в Дніпрі. Площа пожежі склала близько 500 кв. м. Повідомляється, що дах звалився на нижні поверхи, а в самому будинку тривалий час мешкали бомжі.

Також "Знай.иа" писав, що спалювання сухої рослинності в селі Лемеші Бердичівського району ледь не обернулося трагедією. Спекотна і вітряна погода стала причиною швидкого розповсюдження полум'я, яке перекинулося на сінник приватного домогосподарства, і погасити його вдалося лише після приїзду рятувальників.