У понеділок, 18 березня, стало відомо про те, що на узбережжі Азовського моря масово помирають тварини. Нещодавно мисливці виявили мертвих диких птахів, які загинули, найвірогідніше, через сільськогосподарську отруту. Про це йдеться на сайті Кирилівської Об'єднаної територіальної громади в Запорізькій області.

Наголошується, що на узбережжі було знайдено десятки трупів ворон, шпаків, фазанів і куріпок. Крім того, за словами місцевих жителів, також гинуть лисиці і собаки.

Є припущення, що отрутою для тварин стало зелене зерно пшениці, яке використовується для боротьби з дрібними гризунами. Зараз фахівці ветеринарної служби проводять власне розслідування.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Раніше ми писали про те, що начальник лікарні ветеринарної медицини Дніпра, ветеринарний лікар Таміла Стручковська, завідувач лікарнею ветеринарної медицини Соборного та Шевченківського району Ігор Ткачук і епідемілог Госпродпотребслужби Геннадій Прокопенко розповіли, що потрібно робити в разі укусу бездомною твариною або просто не щепленою.

Фахівці стверджують, що якщо вас вкусила безпритульна тварина або свій вихованець, який був не щеплений, потрібно терміново звертатися в лікарню.

Нагадаємо, що у Краснодарському краї масово хворіє і вмирає від невідомого захворювання велика рогата худоба. Молоко, одержане від хворих корів, йде на реалізацію. Загиблу худобу продають місцевим заготівельникам на переробку і виробництво м'ясопродуктів.

Як повідомляв портал Знай.иа, по всій Україні зафіксовано появу смертельних паразитів. В областях вже третина собак заразилися паразитами, які передаються людині. Цими паразитами, в першу чергу, заражаються вуличні тварини.

Також портал Знай.иа писав, що цуценя золотистого лабрадора-ретривера на прізвисько Боббі відновлюється після жахливих випробувань, яким його піддали кілька невідомих шкуродерів. Садисти зламали псу передню лапу, обпалили інші, а потім вирізали посмішку Джокера на морді у цуценяти.