Співробітники Служби безпеки України після проведення комплексу заходів по контррозвідувальному забезпеченню об'єктів критичної інфраструктури запобігли терористичному акту в харківському метрополітені, про що повідомили в прес-центрі відомства.

Оперативникам СБ України стало відомо, що спецслужби країни-агресора завербували жителя Харкова для організації та проведення теракту на одній зі станцій метро. За задумом результатом вибуху повинні були стати жертви серед населення, а також дестабілізація суспільно-політичної ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Затримання зловмисника

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 15, ст. 258 Кримінального кодексу України, співробітники відомства задокументували передачу спецслужбою Росії вибухового пристрою потужністю шістсот грамів тротилу. Воно приводилося в дію за телефонним дзвінком. Також була передана інструкція по підготовці до теракту і оплата в розмірі п'ятнадцяти тисяч доларів США.

Встановлено, що в Харкові злочинець купив різні дрібні металеві вироби, якими збирався начинити вибуховий пристрій для того, щоб постраждалих від вибуху стало ще більше.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Затримання зловмисника

У рамках досудового розслідування співробітники служби попередньо вилучили зі схованки харків'янина даний вибуховий пристрій і замінили його на макет. СБУ затримала зловмисника згідно ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України після того, як він встановив бомбу на станції метро "Індустріальна" під час масового скупчення людей. Йому повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту. В даний час ведеться досудове слідство.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що співробітники СБУ перемогли у змаганнях зі стрільби, які нещодавно відбулися в Херсоні.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в Національному корпусі заявляли про те, що СБУ планує втручатися в їх діяльність, проте в самому відомстві все спростовували і планували лише спостерігати за акціями.

Також "Знай.uа" писав, що кримінальну справу стосовно першого заступника голови СБУ Павла Демчина закрили. Його звинувачували в незаконному збагаченні.