31 березня в Туреччині проходять муніципальні вибори. У провінції Малатья на сході на виборчій дільниці застрелили двох осіб. За повідомленням агенції DHA, це були спостерігачі від невеликої опозиційної партії "Саадет". Голова партії Темеля Карамоллаоглу повідомляє, що вони були проти відкритого голосування на дільниці, і за їх відкриту позицію застрелив представник іншої партії. Зловмисника затримано.

Так співпало, що сьогодні, у важливий для України день президентських виборів, понад 57 мільйонів виборців Туреччини обиратимуть у 81 провінції мерів, керівників муніципалітетів, місцеві ради та інших місцевих посадовців.

Варто зазначити, що за результатами останніх соцопитувань, у таких великих містах, як Стамбул і Анкара, правляча партія ПСР може втратити владу і поступитися представникам опозиційної Народно-республіканської партії (НРП). Політологи надають цьому особливого символічного значення. Бо саме в Стамбулі колись почалося політичне сходження Ердогана.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

До речі, ці вибори - перші після перемоги Ердогана на минулорічних президентських виборах і після запровадження нової політичної системи у Туреччині, що перетворила її на президентську республіку з дуже широкими повноваженнями президента. Сам Ердоган під час виборчої кампанії активно агітував за кандидатів від ПСР, наголошуючи, що ці вибори є питанням "національного виживання".

Нагадаємо, штаби кандидатів у президенти у повній бойовій готовності: українцям показали, що там відбувається, фото, відео.

Як повідомляв "Знай.ua", вибори президента України 2019: хід голосування, явка виборців, перші порушення (оновлюється).