Підозрюваний у вбивстві тернопільської татуювальниці Андрій Горбатюк, якого вже встигли охрестити "вбивцею з з диявольськими очима", може уникнути суду. Таку думку висловив адвокат Ростислав Небельський.

Небельський вважає, що Андрія Горбатюка, якого підозрюють у кривавому вбивстві відомої тернопільської татуювальниці Тетяни Подвашецької, можуть визнати частково неосудним, якщо медексперти дійдуть висновку, що в момент вбивства він не усвідомлював своїх дій. Про це адвокат розповів виданню "Уніан".

"Скажімо, цей хлопець міг асоціювати себе з якимось образом, який заволодів ним на момент вчинення діяння. Треба встановити, чи таке мало місце. Сліди ікл на шиї вказують на щось незрозуміле, це не є типовим для вчинення подібних злочинів. Але все це мають з’ясовувати фахові психіатри, ключове слово в даному питанні буде за ними. Лише після проведеної експертизи буде зрозуміло, чи визнають його частково неосудним. Про повну неосудність важче говорити, оскільки людина перебувала в соціумі і не було застережень щодо її адекватності по відношенню до інших членів соціуму. Адже цей чоловік ходив в публічні заклади, мав друзів. Водночас є варіант неосудності, якщо він володів певним психічним захворюванням, яке проявилися в момент діяння. Скажімо, могло бути щось, що спровокувало загострення, раптове збудження. Але це мають визначити експерти в психіатричній установі", – наголошує юрист.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

За його даними, така експертиза має проводитися впродовж тривалого періоду. Фахівці мають провести з підозрюваним до місяця часу, а може і більше.

"Можна вести мову про те, що людина мала нетипову поведінку, яке вилилося у зміні зовнішності. Якась окультна література могла вплинути на нього, якщо він захоплювався чимось подібним. Хоча культ передбачає ще інших учасників. Загалом цей хлопець є загадкою", – підсумовує Небельський.

Нагадаємо, поліція затримала підозрюваного у вбивстві відомої тернопільської татуювальниці Тетяни Подвашецької. Затриманий був найвідомішим клієнтом жертви.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Тернополі по-звірячому вбили відому татуювальницю.

Також Знай.ua писав, лише за минулий тиждень на Житомирщині зафіксували одразу два вбивства жінок-пенсіонерок.