18 квітня у Тернополі обирали міру запобіжного заходу для підозрюваного - наступні два місяці він проведе під вартою. Спокійним засідання назвати не можна - колишній чоловік загиблої Руслан кидався Горбатюка, який мовчки сидів за склом. Руслана стримували три людини, вивели із залу в наручниках.

З рідних Тані на засіданні був лише дідусь. Називав підозрюваного "сволотою" і просив сісти ближче - Андрій тулився біля стінки. Мама і бабуся вбитої летять в Україну - мама з Нової Зеландії, бабуся з Італії. До зали прийшли її подруги - підтримували дідуся. Мама підозрюваного не прийшла, пише "КП в Україні".

Ікла спиляв, роги відпали

Дивна іронія долі – 27-річну Таню вбив "демон", створений її ж руками. Медик-акушер, яка закінчила коледж, відомий у місті майстер тату брала участь у створенні нового образу Андрія, який для нього повинен був стати постійним. Зовнішній перехід до диявольської форми завершився п'ять років тому – Андрій зробив собі вуха, як у ельфа, вставив вампірські ікла, залив білки очей чорною фарбою. Перехожі озиралися, ЗМІ писали, читачі обговорювали. Втім, тоді враження від жахливої зовнішності згладжувала його добра посмішка, від нього віяло юнацьким романтизмом, він із задоволенням писав і читав вірші.

Але через роки, схоже, внутрішня суть хлопця почала відповідати зовнішній лякаючій формі. Хотів стати демоном, прагнув зовні бути схожим на містичних злих духів, і для багатьох став ним. Інакше в Тернополі його не називали. Завершивши своє перетворення, накинувся на ту, хто, в тому числі, його "творив".

Можливо, він і сам підозрював, як вплинула зовнішність на характер і намагався змінитися. Спиляв ікла – почали гнити зуби. Роги, що кріпляться на вшиті під шкіру магніти, відпали. Фарба в очних яблуках почала світлішати…

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Так Андрій виглядав до трансформацій

Вбив під наркотиками

27-річну Тетяну Подвашецьку знайшла вранці в орендованій квартирі мати її подруги, власниця житла, яка призвела майстра, – робили ремонт. Кров по стінах, дверям, підлозі… Тані вже не можна було допомогти. Кілька точних ударів ножем у шию. Місцеві ЗМІ писали – були й сліди від іклів, але тернополяни не вірять – мовляв, людям лише дай привід. Іклів у головного підозрюваного вже не було.

Поліція за підозрою у вбивстві почала шукати 26-річного Андрія Горбатюка, друга Тетяни. П'ять років тому саме її чоловік Руслан залив білки очей Андрія чорною фарбою, подарувавши йому погляд демона. До цього тренувався на мертвих свинячих головах. Дивно, але на зір це не вплинуло, хоча в той час лікарі сурмили – ось-ось і Андрій осліпне, адже у фарбі – залізо, та й взагалі не призначена вона для уколів в око.

- Поки молодий, нічого йому не буде, - хмикають в Тернополі.

Що сталося в ту ніч, підозрюваний не пам'ятає. Був під наркотиками.

- Ні для кого не секрет, що він наркоман. Сидів на психотропних речовинах, - розповідають кореспонденту "КП" в Україні" жителі Тернополя. – Дорослий вже, а продовжував сидіти на шиї у мами. Колись навчався, але кинув інститут. Шукав себе, але так і не знайшов. Ніхто його на роботу не брав, та він і не намагався особливо.

Тетяна Подвашецька теж мала яскраву зовнішність, і багато хто вважав дівчину дуже красивою

Розповів мамі про вбивство

В ту ніч, коли у квартирі у багатоповерхівці на околиці Тернополя остигало тіло Тетяни Подвашецької, Андрій Горбатюк заявився додому. Розповів мамі, що вбив Таню, витягнув пару сотень доларів з батьківської заначки і пішов – ховатися. З підліткового віку жінка виховувала його одна, знала, що син не подарунок, але все ж син. І в поліцію не пішла.

Кореспондент "КП" в Україні" набирала номери Андрія, але трубку так і не взяли.

Втекти з такою, нехай навіть злегка зміненою зовнішністю - непосильне завдання. За інформацією правоохоронців, хлопець попрямував до Львова, думав, що якщо місто в п'ять разів більше Тернополя, то і сховатися там легше. Навіть купив нову куртку. Але його ні з ким не переплутаєш ні в кого в Україні таких особливих прикмет немає. Поліцейські їхали за ним у Львів і взяли підозрюваного прямо на вулиці. Для нього це стало несподіванкою.

За словами правоохоронців, "демон" у всьому зізнався, дає свідчення. Навіщо убив – не пам'ятає. Що і як відбувалося – також не може сказати. Адже завдав дівчині близько десяти ударів ножем.

Зовнішність Андрія Горбатюка, за словами знайомих, була повною протилежністю його добрій вдачі

Зовні – лякаючий, добрий - всередині

Ніхто не міг припустити, що Андрій закінчить вбивством. Незважаючи на шокуючий зовнішній вигляд, створений явно для епатажу, його в рідному місті пам'ятають як милого симпатичного хлопця, який захоплювався фітнесом і поезією. Якостей, до яких він, схоже, прагнув – агресії або жорстокості - в ньому не було.

- Він прагнув виглядати жахливо, - розповідає "КП" в Україні" Тернополянин Михайло. – Але ніколи не буянив, не влаштовував бійки, не крав. Був спокійним. Сам з багатої сім'ї – мама володіє салоном краси. Продовжував жити з мамою і за її рахунок. Пробував жити окремо – не вийшло.

Правоохоронці відзначають – ніколи в їх поле зору не потрапляв, хіба що передачі з ним бачили, на вулиці зустрічали. Але щоб приїжджали на виклик – такого не було. Такою ж тихою була і Таня.

- Чортом, яким намагався стати, так і не став, але десь, схоже, перейшов межу – і ось ця його тяга проявилася так, - розмірковують у Тернополі.

Останній пост тату-майстра в Інстаграмі був коротким Love to death (Любов до смерті)

Один з останніх постів на сторінці Тетяни Подвашецької розповідає про її "любов до смерті". Нік повторює назву однієї з метал-груп, музику яких, судячи з відео, Таня любила слухати. Важкий істеричний голос соліста не кожен витримає. У квартирі, де жила Таня, – "неформальна" атрибутика, важкі фіолетові черевики стоять поруч з посудом. Дівчина була справжньою красунею, з відмінною фігурою, правильними рисами обличчя. Тіло вкрите татуюваннями. Користувачі тепер називають останній пост пророчим. В іншій соцмережі питання під останнім фото: "Таня, з тобою все нормально?". Потім – посилання на новини про її смерті, однакові слова: "Вічна пам'ять".

В той вечір Таня, імовірно, залишилася з Андрієм одна. Сусіди не чули нічого підозрілого – все, як завжди. Її чоловік Руслан, який робив Андрію тату на очах, кажуть, давно з'їхав від неї, ніби як переїхав в інше місто. Таня заробляла, роблячи татуювання. Сама за освітою була акушером, чоловік – автомеханіком.

Виявляється, з Андрієм, Таня, як пишуть місцеві ЗМІ, не спілкувалася останні кілька років - через захоплення того наркотиками. Сам він пояснив подію "панічною атакою". Мовляв, прийшов доробити тату - накрило, далі - не пам'ятає, бо опам'ятався вже над тілом.

Тернопільському демону збираються призначити психіатричну експертизу. За статтею "Умисне вбивство" йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

Тетяна Подвашецька теж мала яскраву зовнішність, і багато хто вважав дівчину дуже красивою

Нагадаємо, копи схопили вбивць відомого ювеліра.

Раніше Знай.uа повідомляв, фермера розстріляли в упор під Києвом.

Також Знай.uа писав, у Києві обікрали відомого журналіста, залишили без нічого.