Великий герцог Люксембурзький Жан помер сьогодні, 23 квітня, у віці 98 років.

Цю інформацію повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію його сина, великого герцога Анрі.

"Великий герцог Люксембургу Жан, який спостерігав за перетворенням Великого Герцогства на міжнародний фінансовий центр, помер у віці 98 років". йдеться в повідомленні

Великий герцог Люксембурзький Жан

За словами глави Європейської комісії та колишнього прем'єр-міністра Люксембургу Жана-Клода Юнкера, смерть Жана - неоціненна втрата для всієї Європи. Пост пам'яті він опублікував у своєму Twitter-акаунті.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Його королівська високість великий герцог Жан завжди був близький до люксембуржців, які сьогодні єдині у своїй печалі. Його смерть - велика втрата для Великого Герцогства і для Європи". Жан-Клод Юнкер

ДОВІДКА. Великий герцог Люксембургу Жан був представником Пармских Бурбонів. Він був старшим сином великої герцогині Шарлотти Люксембурзької. У листопаді 1942 року вступив в британську армію. У 1944 році брав участь в Нормандській операції.

Жан змінив на чолі Люксембургу велику герцогиню Шарлотту 12 листопада 1964 року. 7 жовтня 2000 року Жан відрікся від престолу на користь свого сина Анрі.

Нагадаємо, сумні новини спіткали шанувальників творчості популярного кінопродюсера. У Лос-Анджелесі на 65 році життя помер Стів Гублін. Про це повідомляє видання Політека з посиланням на The Hollywood Reporter. Як відомо, іменитий кіношник вже довгий час боровся з онкологічним захворюванням.

Гублін отримав два Золотих глобуси в 2016 році за фільм "Виживший" з Леонардо Ді Капріо і серіал Містер Робот. Ще один його фільм "У центрі уваги" виграв Оскар в тому ж році. Він отримав “Золоту пальмову гілку” фільм “Дикі серцем” Девіда Лінча.

Стів Гублін продюсував такі картинм, як “Вічне сяйво чистого розуму”, “Вавилон”, “Сплячі”, “Гра”, “Бути Джоном Малковичем” і інші. Продюсер займався серіалами “Справжній детектив” і “13 причин чому”.

Раніше Знай.uа повідомляв, помер культовий радянський сценарист і режисер.

Також портал Знай.uа писав, помер зірка культової групи The Cure.