Жінки минулих століть не могли похвалитися рівноправністю, тай взагалі якимись правами. Так після заміжжя вони ставали практично власністю своїх чоловіків. І ті вже вирішували їх долю і творили з ними, що хотіли.

В Англії, обридлі дружини, відправлялися на площу, але не за покупками, а на продаж. І справа була не в Середньовіччі, а в XVIII-XIX століттях.

У творі Томаса Харді "Мер Кэстенбриджа" описаний наочний випадок продажу дружини. Головний герой продає свою дружину, а потім муки совісті приводять його до смерті.

Варто відзначити, що кожна процедура з продажу виглядала стандартно: чоловік приводив жінку на площу, тримаючи за поводок, прикріплений до шиї. Після цього вона піднімалася на підмостки, і починалися торги. Хто запропонує більше, тому і діставалася жіночка.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Газети того часу, також яскраво висвітлювали такі події. Перший зареєстрований продаж датувався 1733 роком. Згідно запису, якийсь Самуель Уайтхаус продав свою дружину Мері Уайтхаус Томасу Гриффитсу за один фунт стерлінгів. Пан Гріффітс повинен був "прийняти жінку з усіма її недоліками".

Ще одна набридла дружина була виставлена на продаж з початковою ціною в один пенні. Самотні фермери мало не побилися, бажаючи дістати даму. У підсумку зійшлися на п'яти шиллінгах і шести пенсах.

Дивно, але продаж відбувалася за обопільною згодою. Часто жінку купував її коханець за символічну плату. Траплялося й так, що після торгів всі троє йшли в найближчу таверну відзначити вдалу угоду.

Пік популярності моторошною традицією припав на період з 1780 по 1850 рр. До сьогоднішнього часу дійшло не менше 300 офіційних підтверджень цієї процедури.

А все почалося з того, що в Англії у 1753 прийняли Закон про шлюб. До цього моменту шлюби не реєструвалися. Жінки перебували практично в повному підпорядкуванні у чоловіків.

Розлучення було неймовірно дорогим. А продаж дружин на площі став тим вірним способом, не тільки не витрачатися на розлучення, але і заробити.

Був цікавий випадок в 1830 році. Чоловік почав торги, але потім призупинив їх, передумавши продавати кохану. Але дружина відшмагала його по щоках фартухом і вигукнула: "Я повинна бути продана, я хочу змін!"

Нагадаємо, 7 диких порад для вагітних, від яких кров холоне в жилах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у давні часи флірт був популярний серед молоді і не тільки, дізнайтеся, як фліртували наші предки.

Також "Знай.uа" писав, як у середньовіччі зберігали цнотливість до весілля.