Модниці всіх віків і народів намагалися знайти спосіб і засіб виглядати красивішими та привабливішими. Миш'як, беладона, стрічкові черв'яки, радіоактивна косметика - ось далеко не повний список засобів, чия шкода здоров'ю непорівняна з отриманим результатом.

Ми розповімо про страшні жертви, які приносили в ім'я краси жінки Європи.

Так в XVIII столітті в моді були білила, накладені товстим шаром, густі рум'яна і штучні мушки. Красуні повільно вбивали себе за допомогою свинцевої пудри, це був недорогий засіб, який добре лягав на шкіру і робив її гладкою і шовковистою.

А появу побічних ефектів ніяк не пов'язували з убивчою косметикою: пухлина мозку, параліч, поступова відмова внутрішніх органів. Вміст свинцю в останках знатних жінок перевищує норму в 30-100 разів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ідеалом краси в другій половині XIX ст. була болюча блідість, зніженість і витонченість. Тому ще один супер "ефективний" засіб для додання квітучого вигляду обличчю, блиску очам і привабливій округлісті тіла - миш'як.

Причому під "квітучим виглядом" малася на увазі аристократична блідість.

Вживати миш'як потрібно було відповідно до певних правил і протягом усього життя.

Отрута, звичайно ж, наносила непоправної шкоди здоров'ю - вона накопичувалася в щитовидній залозі і викликала зоб. Крім того, це призводило до хвороб серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту, оніміння тіла, часткового паралічу.

Для додання обличчю матової блідості дами брали три рази в день товчену крейду і пили оцет і лимонний сік, а круги під очима досягалися за рахунок спеціального недосипання.

Напившись оцту і затягнувшись корсетами, панянки втрачали свідомість - але непритомність теж була в моді, це вважалося ознакою тонкої душевної організації.

Також одною з найпопулярніших отрут була беладона, яку закопували в очі для додання їм блиску. Завдяки алкалоїду атропіну розширювалися зіниці, і очі ставали виразніше.

Використання беладони призводило до порушень зору, потім сліпота, галюцинації, головні болі. Жінки з сяючим поглядом ходили до тих пір, поки не сліпнули від таких процедур.

Довгий час найпоширенішим засобом корекції фігури, а заодно і деформації внутрішніх органів були корсети.

Про те, до яких плачевних наслідків для жіночого організму, особливо під час вагітності, вони приводили, писалося вже неодноразово.

Добровільно поселяти в своєму тілі сторонніх мешканців почали ще на початку ХХ століття заради стрункої фігури жінки брали пігулки з яйцями стрічкових черв'яків. Виростаючи, паразити поглинали живильні речовини в кишечнику, людина худнула. Про шкоду здоров'ю скромно замовчували і тоді, і зараз.

Нагадаємо, дивовижну історію некрасивої куртизанки Туллії д’Арагони, яка стала філософом і поетесою.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, магічні секрети краси Клеопатри, якими користуються і в наші дні.

Також портал "Знай.uа" писав, історію першого фільму для дорослих, який став хітом півстоліття тому.