Всесвітньо відомий художник, винахідник, учений, письменник, музикант Леонардо да Вінчі був унікальним генієм. Деякі його біографи підозрюють, що чисту енергію для розуму він черпав у своїй відмові від м'яса.

Виявляється, унікум епохи Відродження не був гурманом. Да Вінчі надавав перевагу просту їжу.

Денне меню художника складалося з кабачків, свіжих помідорів і огірків, капусти, моркви. Все це не обходилося без улюбленого сиру пармезану.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Найчастіше на його обідньому столі можна було побачити овочевий бобовий суп, який називається флорентійським мінестроне.

Рецепт обіду генія

  1. Заздалегідь протягом двох годин відварюється близько двох склянок білих сухих бобів.
  2. Потім вони протирають через сито.

  3. Окремо обсмажується цибуля з часником і томатною пастою, додається до бобів.
  4. Далі в суп нарізаються капуста з морквою, дрібний цукіні і цибулю порей.
  5. В кінці додається півсклянки рису.
  6. Всі доваривается на повільному вогні не більше 30 хвилин. Мінестроне виходить густим і дуже ситним.
  7. В самому кінці варіння додавалися пряні трави: розмарин, м'ята і базилік.

Нагадаємо, Леонардо – перший науковий ілюстратор анатомії. Він вважав, що без малюнка немає науки, а словами неможливо уявити форму і будову органу настільки ж зрозуміло і наочно, як це можна зробити з допомогою малюнка.

Мало хто знає про те, що легендарний живописець да Вінчі з особливою прихильністю ставився до вивчення анатомії людського тіла, не раз проводячи розтини, а все для того, щоб максимально точно зобразити на своїх полотнах фігури людей.

Як повідомляв раніше портал "Знай.иа" вчені зі Сполучених Штатів Америки стали на крок ближче до розгадки великої таємниці посмішки Мони Лізи з легендарної картини Леонардо да Вінчі.

Також портал "Знай.иа" повідомляв про те, що Леонардо да Вінчі – відомий геній у всьому світі, якому, здається, було підвладне все. Він малював таємничі картини, показував дивовижні фокуси, за що його підозрювали пов'язаним з чорною магією.