Як стверджують багато істориків моди, перші предмети дамського туалету, схожі на сучасні трусики, з'явилися лише в кінці XIX століття. Це були панталони.

І першими їх почали носити куртизанки, ще в XVIII столітті, з природних причин, нічні метелики витрачали менше часу на роздягання, і не для кого не секрет, що в ті часи клієнта могли обслужити прямо на вулиці. Так минуло чимало часу, поки панталони визнали аристократки.

Ця перша інтимна частина жіночого гардеробу була далека від прообразу сучасної. І не тільки розміром відрізнялася ця білизна від сучасної.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В той час з гігієнічних міркувань штанини панталон між собою не зшивали. Адже тоді пані туго затягувалися в корсети, якими і притискався до тіла верх панталон.

Тому справити природні потреби жінці було дуже проблематично. Щоб корсет не доводилося весь час розв'язувати, придумали саме таку конструкцію спідньої білизни.

В XIX столітті в гардеробі кожної поважаючої себе дами були панталони. З їх допомогою представниці прекрасної половини приховували під пишними сукнями ноги і інтимні ділянки тіла. Втім, останні не дуже-то й приховували.

Зшивали штанини панталон тільки в кінці XIX століття. Але консервативні дами продовжували носити панталони без шва, заявляючи, що тільки розпусна молодь дозволяє собі таке "неподобство".

В той же час з'явився і сам термін "нижня білизна", яке стало до того часу не тільки предметом одягу, але і символом жіночності і кокетства.

Тоді ж в моду входять панталони з мереживними рюшами і шовковими стрічками, мереживом, вишивкою та тисненням. Дами з вищих станів носили білизну більш складну і тонку за кроєм.


Комплект жіночої білизни тих часів був досить численним. Крім панталон до нього входила денна сорочка, корсетний ліф, який одягався поверх самого корсета, 2-3 нижні спідниці і підв'язки для панчох.

Нагадаємо, у рукавиць не тільки довга, але і дуже захоплююча історія, яка налічує багато тисяч років і торкнулася як єгипетських фараонів, так і європейських буржуа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", фата, що покриває голову нареченої на весільному торжестві — дуже давня традиція.

Також "Знай.uа" писав, хто і коли придумав каблук.