І в наші дні пекельне полум'я забирає тисячі життів і стирає цілі міста з лиця землі. Хороший приклад того пожежа в Каліфорнії. Але в минулого ситуація була значно гірша, вогонь нікому не давав шансу на життя.

Ми розповімо про найбільш великі пожежі в історії.

Велика пожежа Риму

У Римі в ніч з 18 на 19 липня 64 року сталася одна з найбільш руйнівних пожеж. Швидкому поширенню вогню сприяли не тільки суха погода і вітер, але і міська архітектура: вузькі звивисті вулички з близько розташованими будівлями не створювали для полум'я ніяких перешкод.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

А через паніку і тисняву постраждали жителі. Відомо, що з 14 міських кварталів три згоріли дотла, ще сім серйозно постраждали. Щоб зупинити пожежу, знадобилося майже тиждень.

Існує версія, згідно з якою, наказав підпалити місто імператор Нерон, який нібито хотів на власні очі помилуватися на катастрофу такого масштабу.

Велика пожежа Едо

Пожежа почалася 2 березня 1657 року в місті Едо (нинішнє Токіо). У результаті загинуло більше 100 тисяч чоловік, близько 70% міста було знищено вогнем.

Цікаво, що Едо увійшов в історію як "місто пожеж", так як у продовж XVII–XIX століть тут сталося цілих 49 великих пожеж. При чому поширення вогню відбувалося миттєво з-за сильного вітру, посушливої погоди і побудованих з дерева і папери будинків. До тогож ж робота пожежних залишала бажати кращого, так як для гасіння полум'я вони користувалися дерев'яними ручними насосами або руйнували будівлі спалахнув навколо будівлі.

Історики вважають, що пожежа почався в храмі Хомме у час спалювання "нещасливого кімоно". Наряд нібито належав дівчині, яка померла від нещасливого кохання, а потім потрапляв у руки до іншим молодих жінок, які незабаром помирали від невідомої хвороби. У храмі вирішили воно прокляте і стали спалювати одяг, що призвело до пожежі.

Як вважають вчені, загибель дівчат можна пов'язати з туберкульозом, чий збудник цілком міг передаватися через одяг.

Велика лондонська пожежа

2-5 вересня 1666 року центр Лондона був практично знищений. В результаті без даху над головою залишилося 100 тисяч чоловік, згоріло 13,5 тисячі будівель, в числі яких опинилися собор Св. Петра і Королівська біржа. Пожежа почалася в пекарні на вулиці Паддінг-Лейн через недогляд.

Незважаючи на колосальний збиток і руйнування, пожежа 1666 року допоміг лондонцям впоратися зі спалахом бубонної чуми, що лютувала з 1665-го.

Нагадаємо, вчені розкрили шокуючу історію вимирання цілої цивілізації, це може повторитися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в мережі сплив моторошний архів Другої світової війни 1945 року.

Також "Знай.uа" писав, надскладні загадки історії, над якими сушили голову мільйони.