Буквально нещодавно американські вчені виявили на супутникових знімках Google Earth сліди затонулого стародавнього міста недалеко від Лос-Анджелеса (США). На думку вчених, це може бути легендарна Атлантида.

Відео з доказом знахідки опубліковано на YouTube.

Так, сервіс показав, що поряд з континентом на глибині близько 28 метрів знаходиться стародавнє місто. Довжина цього поселення становить близько 1,6 км, а ширина трохи менше 1 км. Примітно, що воно розташовується на відстані трохи менше 2,5 км від берегів Лонг-Біч.

На відео чітко видно, що під водою є стіна затонулого колись міста. За зовнішнім виглядом вона нагадує ті, що будувалися в Римі в 200 – 300 роках нашої ери. Зазначимо, що колись такі стіни були досить поширеними і служили захистом міст. При цьому всередині неї знайти поки нічого не вдалося.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

скріншот з відео

Очевидно, що це місто навряд чи за своїми масштабами можна порівняти з Атлантидою. У той же час знахідка дає зрозуміти, як могло існувати тоді життя, і як широко воно поширювалося.

Нагадаємо, що археологи в Греції на Пелопоннесі виявили руїни міста Тенея. За попередніми даними, мова йде про поселення 13-12 століть до нашої ери. До цього тут виявили кілька кладовищ, відомо також про дві статуї римської епохи.

Як повідомляв портал Знай.uа, британська пошукова компанія Merlin Burrows заявила, що знайшла Атлантиду. На думку компанії, її руїни знаходилися поблизу берегів Іспанії. Після аналізу даних із супутників Landsat 5 і Landsat 8 і робіт Платона вони з'ясували, що втрачене місто знаходиться в Національному парку Доньяна.

Також портал Знай.uа писав, що учені з Великобританії нарешті змогли розгадати таємницю малюнків, які були виявлені в печері Ласко на території сучасної Франції. Зображення датовані п'ятнадцятьма тисячами років до нашої ери. На думку вчених, стародавні люди намалювали результати своїх астрономічних спостережень.