Скарб з сотень тисяч мідних монет, викарбуваних півтисячоліття назад (XV — XVI століть), дослідники відшукали в японському місті Хасуда. Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на прес-службу музею.

Як стверджують фахівці, монети були виявлені на розкопках в префектурі Сайтама в місті Хасуда. Вони датовані середньовічної "Епоха воюючих провінцій" (період Сенгоку), яка закінчилася встановленням сьогунату Токугава.

Знахідка являє собою добре збережений глечик заввишки 70 сантиметрів, в якому зберігалися 260 тисяч мідних монет. В середині кожної монети — отвір, через який пропускали мотузку.

Судячи з того, що в кожній із них було зроблено отвір, дослідники припускають, що раніше монети були пов'язані між собою мотузкою, яка, втім, не збереглася.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Представники музею, в якому був виставлений скарб, стверджують, що це найбільша знахідка в історії країни.

"Це найбільша у Японії знахідка монет в глиняному глечику. Також найбільшою вона є і за кількістю виявлених монет", - йдеться в повідомленні музею.

Наголошується, що скарб виставили в сховище культурних цінностей міста Кумагая. Вчені вважають, що поховання було зроблено після XV століття в цілях заощадження майна в смутний час.

Період Сенгоку почався в XV столітті, коли сегуни самурайського роду Асикага втратили контроль над країною. Це призвело до децентралізації державної влади і військових зіткнень між правителями різних провінцій.

Період Сенгоку, або "Епоха воюючих провінцій" — період в японській історії з другої половини XV до початку XVII століття. Його назва містить відсилання до епохи Воюючих царств в Китаї, що охопила період з V століття до н. е. до об'єднання Китаю Цинь Шихуанді в 221 до н. е. Обидві "епохи" увійшли в історію тим, що країни розривали конфлікти, спровоковані боротьбою за владу. В Японії період Сенгоку ознаменувався втратою сегунами династії Асикага контролю над країною, що призвело до низки переворотів і суперництва між різними фракціями.

Нагадаємо, що у Хойя-де-Серен на початку листопада археологи вперше знайшли людський скелет. Це місце також відомо, як "маяйські Помпеї", село, яке приблизно 1400 років тому погребло під шаром попелу під час виверження вулкану.

Як повідомляв портал Знай.uа, американські вчені виявили на супутникових знімках Google Earth сліди затонулого стародавнього міста недалеко від Лос-Анджелеса.

Також портал Знай.uа писав, що в руїнах синагоги V століття на півночі Ізраїлю, дослідники виявили мозаїки з зображенням біблійних сюжетів.