На конференції AGU 2018 Fall Meeting у Вашингтоні індонезійські учені зробили сенсаційну заяву, за їх словами, гора Гунунг Паданг, на якій розташовані мегалітичні споруди, насправді є величезною пірамідою. Однак методи і висновки дослідників були піддані критиці іншими фахівцями. Про це повідомляє видання Science Alert.

Відомо, Гунунг Паданг розташована в індонезійській провінції Західна Ява, в 30 кілометрах на північний захід від міста Чіанджур. Мегалітичний комплекс, складений з скельних споруд і зруйнованих часом пам'ятників, його виявили на початку XIX століття. Є найбільшим і найстарішим мегалітичних комплексом у всій Південно-Східній Азії.

Гунунг Паданг являє собою серію кам'яних терас на пагорбі висотою 95 метрів, на яких розташовуються безліч мегалітів з великих прямокутних каменів. Таким чином, гора нагадує велику ступінчасту піраміду, складену з більш 400 ярусів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вчені представили нові дані, які підтверджують, що вся гора є штучним пірамідальним спорудою, а не природнім утворенням.

Як вважають дослідники, стародавні люди побудували не тільки верхівку Гунунг Паданг, але і схили гори, чия загальна площа становить не менше 15 гектарів.

Крім того, стверджують археологи, другий шар, який знаходиться на 3-4 метри нижче поверхні пагорба, раніше був помилково прийнятий за природну гірську породу, а насправді це ще одна мегалітична структура з кам'яних колон.

Третій шар, що знаходиться на глибині 15 метрів, містить великі порожнини або камери, а найнижчий, четвертий, складається з базальтових порід, які мають сліди обробки інструментами.

Результати попереднього радіовуглецевого датування показали, що вік першого шару досягає 3,5 тисячі років, другого — вісім тисяч років, а третього — 9,5-28 тисяч років. За словами вчених, якщо результати підтвердяться, то будуть отримані докази, що в Південно-Східній Азії проживала досить розвинена давня культура.

Варто відзначити, версія про те, що Гунунг Паданг є штучною спорудою висувалася тією ж групою вчених ще в 2012 році, проте геологи заявили, що є докази природного походження Гунунг Паданг, і те, що археологи приймають за штучні структури, насправді є геологічними утвореннями.

Крім того, фахівці підозрюють, що висновки про те, що гора є пірамідою, можуть бути політизовані й не мати нічого спільного з наукою.

Нагадаємо, вчені натрапили на незаймані будови таємничої цивілізації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені відкрили величезну стародавню піраміду світу, її габарити шокують.

Також "Знай.uа" писав, дослідники Китаю повідали світу про неймовірну знахідку. За їх словами, в озері Фушиан Ху були знайдені будови далекого минулого.