Війна - безумовно, страшна подія в житті простих людей, так і цілої держави.

Ми розповімо про винаходи, які сьогодні використовуються в повсякденному житті мільйонами людей, але були винайдені у воєнні роки.

1. Безпечна бритва

До винаходу чоловіки користувалися опасками, які для військових дій не особливо підходили. Гоління займало багато часу, і ризик травми був досить високим. Цю проблему вирішила виправити компанія Gillette, яка під час Першої світової війни підписала контракт з армією США і постачала бритви зі змінними касетами сотень американських солдатів. Повідомляє Zefirka.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

2. Гігієнічні прокладки

У 1914 р. американська компанія Kimberly-Clark представила ринку новий продукт — гігієнічні пов'язки на основі целюлози. Пов'язки спочатку створювалися як альтернативний спосіб бинтування ран.

Незабаром до керівництва Kimberly-Clark дійшли чутки, що медсестри під час війни використовували пов'язки не тільки для лікування поранених, але і для особистих жіночих потреб. У компанії швидко взяли цей факт на озброєння. Так з'явився бренд Kotex, який існує і сьогодні.

3. Одноразові чайні пакетики

Справжню популярність пакетований чай одержав у період Першої світової війни, коли німецька компанія Teekanne початку укомплектовувати пайки для солдатів з чайними пакетиками. Солдати прозвали їх "чайними бомбами".

4. Наручний годинник

Наручні годинники були створені ще на початку XIX століття, але отримали широку популярність тільки в період Першої світової. Особливо популярні наручний годинник були у військових льотчиків і моряків.

5. Соєві сосиски

Соєві, або, як їх тоді називали, вегетаріанські сосиски були придумані першим канцлером післявоєнній Німеччині Конрадом Аденауером. Після блокад під час Першої світової війни німецькі міста сильно страждали від нестачі провіанту, тому Аденауер вирішив замінити м'ясо в сосисках на харчову сою. Пізніше ці сосиски стали називатися "світовими", а в 1918 р. британський король Георг V навіть подарував Конраду патент на винахід.

6. Мікрохвильова піч

Перша мікрохвильова піч була розроблена американським інженером Персі Спенсором, проектувальником військових радарів. У 1945 р. печі масово стояли у військових їдальнях американської армії.

7. Кулькова ручка

Перший патент на кулькову ручку був отриманий Джорджем Паркером в 1904 р. Проте ручки Паркера проводилися в єдиних екземплярах і не набули широкої популярності. Перше велике замовлення на виробництво кулькових ручок був виконаний для британських військових льотчиків в період Другої світової війни. Чорнило пір'яних ручок сильно протікали під час польоту.

8. Пеніцилін

Найпростіший і найпоширеніший вид антибіотиків — пеніцилін - був вперше відкритий біологом Олександром Флемінгом ще в 1928 р., але до початку Другої світової війни залишався в забутті. Випробування пеніциліну на поранених почалися в 1941 р. Вже два роки по всьому світу вироблялося 400 млн доз препарату в місяць.

Нагадаємо, яким був перший позашляховик Porsche.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Польщі вперше стали використовувати нафту для освітлення вулиць. Нафта надходила з району Карпат.

Також "Знай.uа" писав, про 10 найдивніших винаходів з минулого.