Одна з найбільш дивних, солодких і липких катастроф в історії сталася в американському місті Бостон. 15 січня 1919 року погода вирішила влаштувати бостонцям сюрприз, температура різко стрибнула до +4.

Мабуть, через втому металу в переповненому резервуарі з 8700 м³ патоки розійшлися з'єднані закльопками листи металу. Спочатку люди почули гуркіт, який сприйняли, як землетрус.

Потім по місту прокотилася 12-метрова хвиля патоки з якою гнали спирт. Вибухнув гігантський резервуар з мелясою - чорною патокою.

Частина міста Бостон виявилася затоплена липкою солодкою рідиною. У той час в гавані біля заводу було багато людей.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ми зібрали архівні знімки і факти про "потоп".

Сироп бродив у величезному металевому резервуарі 15 на 27 метрів. Бак трохи протікав, але це нікого не турбувало.

Тоді в США чекали прийняття "сухого закону". Виробники намагалися заробити якомога більше. На межі можливостей працював і завод Purity Distilling Company у Бостоні.

Хвиля йшла зі швидкістю більш 50 км / год. Незвичайний потік підхопив і сусідні з портом райони. Піти від такої швидкої хвилі було не під силу ні перехожим, ні навіть кінним упряжкам.

Потужна хвиля перекинула поїзд, зруйнувала опори естакади і споруди. Люди і коні, яких збило хвилею, не могли встати - грузли в густій масі майже метр глибиною. Сироп кипів, і складно було визначити, чи є там хтось живий.

Загинула 21 людина і 150 отримали травми. Очистка міста зайняла півроку.

Тіла загиблих впізнати було практично неможливо. Протягом декількох місяців після лиха місцеві жителі страждали від кашлю й нападів задухи.

Липка маса не давала можливості врятувати кого-небудь. Пожежні машини грузли в густій бразі.

Пожежники та медсестри, які кинулися рятувати людей, не зробивши й трьох кроків пов'язали, приклеювалися до дороги, все було марно. Рятувальна операція тривала чотири дні.

Важко повірити, але деякі жителі Бостона стверджують, що досі від старих будівель у місті у спекотні дні виходить запах карамелі.

Напомним, имя этой прекрасной девушки сохранилось в истории благодаря ее необычайной способности - выживать в самых страшных катастрофах.

Как сообщал портал "Знай.ua", около семи часов вечера Энн Элизабет Ходжес и её супруга всполошил страшный грохот, в мгновения ока на женщину свалился фрагмент небесного тела весом 3.8 кг, пробивший крышу дома.

Также "Знай.ua" писал, музыка во время дефиле, открытость для пожеланий клиентов, сотрудничество с художниками, филиалы по всему миру и черное платье на выход – все это привнесла в модную индустрию Жанна Пакен.