Історик Ольга Тогоєва у своїй книзі "Діла плоті. Інтимне життя людей Середньовіччя у просторі судової полеміки" розповіла про те, чому в той час існував звичай брати в дружини або чоловіки людей, засуджених до страти.

В історіографії часто згадується практика "весілля під шибеницею", коли засудженого до смерті могла врятувати дівчина, яка хоче вийти за нього. Традиція була поширена по всій Європі і навіть згадується в романі "Собор Паризької Богоматері", коли П'єра Гренгуара врятувала циганка Есмеральда.

У французькому документі, датованому 1273 роком, сказано, що бідна дівчина чи повія може оголосити про своє бажання вийти заміж за шибеника. Тоді йому прощалися всі злочини, але пару виганяли з міста. У той час існувала ще одна, не менш цікава практика: згідно з указом папи людині, що одружився на "жінці легкої поведінки" прощалися усі гріхи.

Як же проходило "весілля під шибеницею"? У Франції досить було лише крикнути, що хочеш вийти заміж за людину, на яку вже накидають мотузку, і підтвердити це публічно. У Чехії все було ще простіше: дружина могла врятувати чоловіка від смерті, накривши його своєю сукнею або обнявши. У Німеччині жертва зґвалтування могла врятувати ґвалтівника, погодившись вийти за нього.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Незважаючи на дикість традиції, у Франції було офіційно задокументовано тільки два схожих випадки: у 13 і 15 столітті. У першому випадку повія вийшла заміж за злочинця, у другому - невинна дівчина погодилася піти під вінець з убивцею.

Нагадаємо, туристів, які загинули на перевалі Дятлова 60 років тому, могли жорстоко катувати перед смертю. Сенсаційна версія виникла на підставі збережених фото.

Раніше Знай.ua повідомляв, у сучасному світі у кожної родини свої правила і розуміння того, якою має бути сімейне вогнище. Однак у 50-х роках минулого століття навіть випускалися керівництва для жінок, як потрібно поводити себе у власному домі.

Також Знай.ua писав, божевільні тести на вагітність з минулого: чому жінку намагалися задушити, а кролики вмирали.