Нещодавно Amazon Prime представив документальний фільм під назвою "Біблійні змови". У стрічці стверджується, що Ісус Христос був греком, а не євреєм. І звали його по-іншому.

Кінематографісти заявляють, що насправді це був грецький проповідник Аполлоній Тіанський, який, за свідченням сучасників, умів творити чудеса (в тому числі оживляв мертвих, зціляв хворих і пророкував майбутнє). І армія його послідовників вважала його "сином Бога". Він народився у тому ж році, що і Ісус Центральної Анатолії, на території сучасної Туреччини. Ходив босим, відпустивши довге волосся і бороду.

За інформацією Daily Star, в фільмі підкреслюється, що схожість між двома фігурами разюче. Так, теми проповідей Ісуса і Аполлонія практично збігалися.

Церква, як стверджується в стрічці, згодом "викреслила Аполлонія з історії". Однак його ім'я зустрічається у інших текстах.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Аполлоній Тіанський реально існуюча особа, філософ-неопіфагореец. Раніше його вже зіставляли з Ісусом з Назарету.

Багато глядачі не прийняли теорію Amazon Prime, назвавши її бездоказовими домислами і спробою поставити під сумнів Біблію.

"Творці цього фільму не тільки не знають Біблію, але цитують багато міфів, які не тільки не схвалюються, але і висміюються в теологічних колах", - написав один із коментаторів.

Нагадаємо, рубали голови і виймали мозок: археологи розкопали криваве поховання залізного століття. Дослідники повідомляють, що у багатьох черепів були порізи, які вказують на те, що вони були обезголовлені, а в деяких також були сліди, що вказують на те, що мозок був видалений.

Як повідомляв портал "Знай.uа", група дослідників з Оксфордського університету (Великобританія) з'ясувала, що знайдений в Монголії череп є останками ранньої людини, яку виявили в цьому регіоні.

Також "Знай.uа" писав, група археологів натрапила на древні останки людини з незвичайною формою черепа на території Російської Федерації. Повідомляється про те, що археологи виявили в Назрані, Інгушетія, череп доісторичної людини.