Океан таїть у собі чимало вкрай дивних створінь, та зазвичай вони живуть на великій глибині, де величезний тиск і екстремальні умови створюють справжніх монстрів.

Світовий океан дивне і часом небезпечне місце, яке вчені ще тільки починають вивчати. Особливе місце у глибинній екосистемі займають хижаки: деякі істоти виглядають так, ніби прилетіли з іншої планети.

Хробак Боббіта

Біологи жартома прозвали Юніс aphroditois "Тиранозавром серед черв'яків".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Черв'як був вперше описаний як Nereis aphroditois російським вченим Палласом (Pallas, 1788 р.) Він мешкає в багатьох тропічних морях Індо-Пацифики, від Східної Африки до Індонезії і Філіппін. Довжина хробака, згідно підтвердженим повідомленнями, може досягати 2-3 метрів. Акули порівняно з такими мисливцями виглядають нешкідливими рибами.

Remote file

Рак-богомол

Це дивна істота, яка бачить в 4 рази більше кольорів, ніж людина. Крім того, клешні сильні настільки, що їх удар порівняємо з попаданням кулі 22 калібру. У воді удар раку-богомола настільки сильний і різкий, що на його місці виникає кавітаційна бульбашка: наповнена розпеченим пором порожня область.

Грибневики

Гребневики - найбільші серед тварин, які пересуваються за допомогою війок: їх розміри коливаються від декількох міліметрів до півтора метрів. Майже всі гребневики — хижаки.

Незважаючи на м'яке тіло, найбільш давні гребневики збереглися в палеонтологічній літопису; найдавніші відбитки належать до раннього кембрію (близько 525 мільйонів років тому).

Мурена

Дуже сильний і небезпечний морський мешканець, зустріч з яким закінчується трагедією.

Дуже показовий випадок нападу мурени стався у 1948 р. коли на професора Гавайського університету накинулася мурена, яку він потурбував багром, т. к. подумав, що це мертва риба. Він ледь не позбувся руки, а мурену змогли "зняти" з ліктя тільки за допомогою прибулих на допомогу людей.

Морський чорт

В довжину досягає до 2-х метрів і буває більше 50 кг вагою. Живе морський чорт на глибині до 2-х кілометрів, деякі особини живуть у мілких водоймах тропіків.

Нагадаємо, в провінції Неукен, що знаходиться в аргентинській Патагонії дослідники натрапили на новий вид динозавра з величезними шипами на шиї.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в одному з паризьких музеїв відкрили неймовірну виставку з медузами. 45 видів морських мешканців зібралися під одним дахом.

Також "Знай.uа" писав, у Середні століття моряки і рибалки Західної Європи, особливо в Ісландії і в скандинавських країнах, розповідали про величезне морське чудовисько, що живе в глибинах океану.