На днях стало відомо про те, що дослідне судно Petrel виявило на дні Тихого океану біля Соломонових островів авіаносець USS Hornet, який був потоплений японцями в 1942 році. Його виявили дослідники судна Petrel одного з засновників Microsoft Пола Аллена.

Про це повідомляється на сайті Пола Аллена.

Зазначимо, Hornet зіграв ключову роль в деяких важливих морських битвах Другої світової війни, включаючи рейд Дуліттла і битву за Мідуей.

З палуби цього авіаносця підполковник армії США Джеймс Дуліттл здійснив першу повітряну атаку на Японію.

Авіаносець Hornet потопили під час бою біля островів Санта-Крус в 1942 році після спільної атаки японських пікіруючих бомбардувальників і літаків-торпедоносцев, а також торпед від двох японських есмінців. Тоді загинули 140 моряків з екіпажу до 2200 чоловік.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Зараз корабель лежить на дні південній частині Тихого океану на глибині 5330 м.

Судно Petrel за останні роки виявило велику кількість затонулих кораблів часів Другої світової війни - американських, британських, італійських, японських.

У березні 2018 він знайшов американський авіаносець USS Lexington, в серпні 2017 - американський крейсер Indianapolis.

26 жовтня 1942 року авіаносець "Хорнет" брав участь у битві біля островів Санта-Крус, в час якого був атакований японською військовою авіацією і отримав сильні пошкодження, близько 140 членів його команди загинули результаті нальоту.

Екіпаж покинув корабель. Американські есмінці торпедували і потопити авіаносець, щоб він не дістався ворогу.

Hornet - авіаносець класу "Йорктаун" ВМС США. Він брав участь у бомбардуванні Токіо в квітні 1942 року і в битві за Гуадалканал Соломонових островів, де знаходилася велика військово-морська база США.

Ця битва вважається вирішальним морським боєм на Тихому океані в часи Другої світової війни і закінчилася перемогою американських сил над японськими.

Нагадаємо, німецький підводний човен часів Другої світової війни знайшли військово-морські сили Туреччини на дні Чорного моря біля турецького узбережжя. Субмарина типу U-23 була випадково знайдена в ході зйомок документального фільму телеканалу TRT, які велися за підтримки ВМС республіки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", науковці національного заповідника "Хортиця" знайшли на дніпровському дні під Херсоном два середньовічних дерев'яних корабля. У XVII столітті там відбувалася жвава торгова навігація.

Також "Знай.uа" писав, американські дослідники з Північно-Західного університету дізналися, що скандинавські поселенці в Гренландії жили в незвично теплих для даної місцевості погодних умовах, коли літні температури могли досягати десяти градусів Цельсія.