У стародавньому місті Чунцін у Китаї група археологів виявила соляні шахти.

Дослідний інститут культурного нагляду Чунціна повідомив, що знахідки відносяться до періоду між династіями Хань (206 до н. е.) та династії Цин (1616-1911 н. е.). Всі вони розташовані в місті Нинчан повіту Усі.

Програма розкриття та захисту стародавніх соляних копалень в Китаї була проведена з травня 2018 року, повідомляє один із співробітників інституту Чжоу Юн.

У місті виявили понад 80 місць виробництва солі, доріг, храмів, житлових будинків, гробниць і військових укріплень. Археологи виявили виробничі інструменти і господарське начиння.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За переказами, один з китайських богів — бог солі Фей-Ну — посолив землю і воду і навчив китайців добувати сіль з ропи і солити їжу. Але люди не послухалися бога Фей-Ну і як і раніше продовжували їсти замість солі золу солончакових рослин. Вони сміялися над Фей-Ну, і засмучений бог покинув батьківщину.

З часом люди схаменулися; їм сподобалася сіль, та, розкаявшись, вони стали шукати Фей-Ну, щоб його умилостивити. Але знайти бога ніде не могли. З тих пір в стародавньому Китаї кожне літо святкувався день бога солі. Зображували пошуки Фей-Ну, і існувало повір'я, що він повернеться і знову принесе сіль, коли вичерпаються її запаси на землі.

Династія Хань – друга імператорська династія Китаю. У 207 р. до н.е. армія під проводом Лю Бана перемогла війська династії Цинь (221 – 207 до н. е..) в провінції Чжілі і в 206 р. до н. е., захопивши Сяньян (столиця династії Цинь), поклала край правлінню династії Цинь. При династії Мін на цих землях була утворена провінція Бейчжилі. При династії Цин вона була перейменована в Чжілі. У 1928 році провінції Чжілі була перейменована в “Хебей”.

У цілому династія Хань проіснувала понад 400 років і була перервана лише на 16 років в 8-23 рр. н. е .. Таким чином, період династії Хань став найтривалішим серед інших епох правлячих династій Китаю. Саме в ханьський період основна етнічна група китайців, становить 92% всіх жителів КНР, стала називатися хань.

Нагадаємо, загадку стародавньої китайської культури Саньсиндуй.

Як повідомляв портал "Знай.uа", самураями ставали в основному чоловіки із заможних селянських сімей, а також представники середньої і нижчої аристократії.

Також "Знай.uа" писав, дізнайтеся про неймовірні дивацтва Піднебесної.