Археологи, що проводили розкопки в Помпеях виявили в руїнах колись багатого будинку фреску, яка зображує самозакоханого Нарциса.

Як передає "ВВС", вчені відзначили високу якість виконання фрески і "ніжні декоративні елементи". Резиденція, яка належала багатому купцеві, може бути незабаром відкрита для відвідувачів.

У приміщенні поряд з входом археологи виявили зображення бога родючості Приапа, а одна зі спалень будинку була прикрашена розписами, а також морським пейзажем, натюрмортами і зображенням Лади і лебедя.

У центральній частині давньоримського будинку, внутрішньому дворі, збереглася фреска із зображенням Нарциса, який дивиться на своє відображення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У грецькій міфології Нарцис був мисливцем, народженим від річкового бога Кефісса і німфи на ім'я Ліріопа.

Нарцис виріс юнаком рідкісної вроди, і його любові домагалися багато жінок, але він був байдужим до всіх. Серед відкинутих їм була німфа Ехо, яка від горя висохла так, що від неї залишився тільки голос.

Ображені неувагою Нарциса жінки зажадали богів покарати його, і богиня правосуддя Немезіда задовольнила їх прохання. Одного разу, повертаючись з полювання, Нарцис заглянув в незаплямоване джерело і, побачивши своє віддзеркалення у воді, закохався в нього.

Юнак не міг відірватися від споглядання свого обличчя і помер від любові до себе. За переказами на місці загибелі Нарциса з'явилося поле, на якому росли дивовижні цілющі рослини і трави, а в центрі цього поля виросла квітка, суворої краси, яку і було названо ім'ям юнака.

Зазначимо, Помпеї, давньоримське місто на території сучасної Італії, яке загинуло під вулканічним попелом під час виверження вулкана Везувій. Це сталося в 79 році нашої ери. Попіл, який засипав місто законсервував будинки і жителів міста. Тепер це місце — справжня скарбниця для археологів.

Нагадаємо, у стародавньому місті Помпеї команда археологів виявила при розкопках святилище, або ларарій, якому 2000 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час археологічних розкопок в Помпеях виявили останки коней. Вони були запряжені й готові до поїздки.

Також "Знай.uа" писав, в руїнах Помпеї археологам вдалося виявити двотисячолітню фреску, на якій зображена сцена злягання Леди, дружини спартанського царя Тіндарея, і бога Зевса в образі лебедя.