Французький натураліст в Китаї отримав в подарунок шкуру невідомої тварини - панди.

Велика панда або бамбуковий ведмідь - ссавець, батьківщиною якого є центральний Китай. Велика панда живе в гірських регіонах, таких як Сичуань і Тибет, і є вразливим видом.

До 1869 року в Європі не знали про існування такої тварини. 11 березня 1869 року під час подорожі по Китаю французькому натуралістові і місіонеру Жан-П'єру Арману Давиду мисливці з провінції Сичуань піднесли в подарунок чорно-білу шкуру звіра, якого вони називали бий-Шуанг - "білогрудий ведмідь".

Давид передав це сичуанське "чудо " в Паризький музей природознавства. Зоологи, запрошені на огляд шкури невідомого звіра, були вражені химерним поєднанням кольорів хутра.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вони піддали шкуру ретельному дослідженню, спочатку вирішивши, що бачать перед собою майстерно поєднані клапті чорного і білого хутра, але, не знайшовши слідів ні ниток, ні клею, відкинули цю підозру і визнали факт існування раніше невідомої європейцям тварини, яка пізніше отрималав назву велика панда.

З другої половини 20 століття панда стала чимось на зразок національної емблеми Китаю. За вбивство тварини в країні передбачена смертна кара.

Сьогодні велика панда займає особливе місце в китайських культурних традиціях, оскільки багато особливостей поведінки і характер тварини - це якості, шановані китайським суспільством.

За часів династії Січжоу у жителів міста Пінгу панда вважалася ніжною твариною, тому що не завдавала шкоди людині чи іншим тваринам. Таким чином, бамбуковий ведмідь став символом миру.
Якщо в ті войовничі часи одна армія піднімала прапор із зображенням панди, битва припинялася, і наставало тимчасове перемир'я. Китайський поет Бей Джуй (772-846 рр. Н.е.) приписував панді містичні сили, здатні запобігти стихійні лиха і вигнання злих духів.