"Титанік", найбільший пасажирський лайнер свого часу, який затонув 15 квітня 1912 року в результаті зіткнення з айсбергом в Атлантичному океані.

Пропонуємо вам подивитися знімки, які відображають історію приреченого корабля.

Перше фото Титаніка

Корабель побудували так, щоб він міг залишатися на плаву навіть з чотирма затопленими відсіками. Однак, в результаті зіткнення з айсбергом було пошкоджено 6.

Ласкаво просимо на борт!

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Капітан Едвард Дж. Сміт (праворуч) і його колега, суперінтендант Х'ю Уолтер Макелрой, на палубі Титаніка.

Пасажири на палубі

Пасажири прогулюються на Титаніку поруч з рятувальними шлюпками, незадовго до того, як їм доведеться їх використовувати.

Дитина грає

Хлопчисько безтурботно грає на палубі, всього за кілька днів до драматичної події.

Моллі Браун

Мандрівниця Маргарет Браун отримала звістку про хворобу онука. Вона прийняла рішення терміново відправитися в Нью-Йорк і забронювала квитки на найближчий корабель. Ним виявився "Титанік". Маргарет опритомніла після катастрофи, серед врятованих в шлюпці №6.

Також активно допомагала всім жертвам аварії: шукала ковдри і продукти, складала списки загиблих, стежила за наданням медичної допомоги і т. д. До моменту прибуття "Карпатії" жінка зібрала вже 10 000 доларів.

Це остання рятувальна шлюпка, яка залишила корабель, і пасажири спостерігають за потопаючим на їх очах кораблем, оплакуючи всіх загиблих.

Винуватець

Фото було зроблено одним з членів екіпажу судна Prinz Adalbert вранці 15 квітня 1912 року, в декількох кілометрах на південь від корабельної аварії.

Сироти Титаніка

Мішель, 4 роки (ліворуч) і Едмонд Навратіл, 2 роки (праворуч). Братів прозвали сиротами Титаніка після того, як жахлива катастрофа позбавила їх батька.

Головний заголовок Вечірніх Новин

На першій смузі написано "Катастрофа Титаніка: Величезні людські втрати". З 2224 людей, що перебували, 1517 пасажирів і членів екіпажу загинули.

Подяка Артуру Анрі Рострону

Артур Анрі Рострон був капітаном "Карпатії", корабля, який прийшов на допомогу відразу після катастрофи Титаніка. Ті, хто вижив вирішили подякувати йому, вручивши срібний кубок у травні 1912 року.

Похорон

Похорони відбувалися в Церковному інституті моряків в Нью-Йорку.

Меморіал загиблої на Титаніку парі В Нью-Йорку

В пам'ять про Ісидора і Іду Штраусів, пару, яка загинула разом на Титаніку, тому що вони відмовилися розлучитися. Іда Штраус, розуміючи, що чоловіка в шлюпку не пустять, відмовилася від свого місця.

Через півтори години, коли корабель наполовину занурився в океан, а на палубах панувала паніка і жах, Ісидор все-таки зумів посадити Іду в одну з шлюпок. Але Іда, побачивши, як Ісидор, востаннє помахав їй та йде у темряву, не витримала і попросила затримати спуск шлюпки на воду. Вона зійшла і поспішила до чоловіка.

Нагадаємо, у Північній Ірландії в закладі Robinsons pub в Белфасті подружжю вдалося зняти примару із затонулого "Титаніка".

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей британський лайнер заслужив звання найвпізнаванішого затонулого корабля у світі.

Також "Знай.uа" писав, що насправді означає сигнал "SOS".